Evenimentul Zilei > Economie > Mașini ieftine scoase la licitație de ANAF. Oferta este foarte diversificată
Mașini ieftine scoase la licitație de ANAF. Oferta este foarte diversificată

Mașini ieftine scoase la licitație de ANAF. Oferta este foarte diversificată

Autoritățile fiscale au scos la vânzare, prin licitație publică, mai multe autoturisme, în toată țara, la prețuri de chilipir.

ANAF organizează mai multe licitații publice pe parcursul lunii septembrie, pentru vânzarea mai multor autoturisme, puse sub sechestru. Sunt modele diferite, dintre cele mai diverse. Printre modelele de autoturismele scoase la vânzare de autoritățile fiscale, se numără Dacia, Opel, Hyundai, Nissan, Ford, Seat, Land Rover sau Mercedes Benz.

Vânzarea nu are loc centralizat, ci la nivelul administrațiilor financiare de la nivelul mai multor județe. Licitațiile se vor desfășura în orașele reședință de județ sau în cele pe raza cărora au fost sechestrate autoturismele.

 

Care sunt prețurile de pornire pentru licitațiile ANAF

Prețurile de pornire  la licitațiile ANAF pentru fiecare autoturism variază, în funcție de model, de caracteristicile tehnice, gradul de uzură și vechime, de la 2.400 lei pentru o Dacia Logan din 2006 și 84.450 lei pentru o Mazda CX5. De menționat că prețurile nu includ TVA.

Pentru un Ford Focus, fabricat din 2001, pe motorină, un amator trebuie să fie pregătit cu cel puțin 4.300 de RON. În schimb, pentru o Dacia Logan SD 4SDAG, din anul 2013, Serie sașiu UU14SDAG448485499, Serie motor F120553, culoare principală alb, CIV J647765, pe benzină, prețul de licitație pornește de la 12.600 lei.

Licitațiile organizate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru vânzarea de autoturisme sunt programate între 7 și 29 septembrie 2021.

Licitație pentru un Lamborghini

La începutul lunii iunie, un bolid de lux, Lamborghini Aventador, a fost vândut la o licitație pentru suma de aproximativ 220.000 de euro. Mașina a fost confiscată de DIICOT într-un dosar privind traficul de persoane.

Licitația a fost organizată de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Lamborghini Aventador scos la licitație a fost fabricat în anul 2014 și are circa 56.000 km la bord.

Prețul de pornire a luxosului autoturism Lamborghini Aventador a fost stabilit de organizatorii procedurii de licitație, de la ANABI, la 794.544 lei, adică 163.000 de euro. Cu 24 de ore înainte să se dea startul licitației, au depus oferte de preț un număr de 6 persoane fizice/juridice, fiecare dintre acestea fiind obligate să plătească o garanție de participare în valoare de 79.454 lei, reprezentând 10% din valoarea de pornire.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: