Comisia pentru siguranţa consumatorului din SUA a averizat producătorul că există suspiciuni cu privire la unele maşini de spălat cu încărcare verticală fabricate de Samsung, după ce o firmă de avocatură a acţionat gigantul sud-coreean în instanţă pe motiv că explozia ar fi putut provoca rănirea unor persoane sau pagube materiale însemnate, scrie BBC News.

Neplăcutul incident vine la scurt timp după retragerea de pe piaţă a modelului Galaxy 7 Note, cel mai avansat smatphone al companiei Samsung, după explozia unor baterii (foto jos).

Atât Samsung, cât şi Protecţia consumatorul din SUA au precizat că au fost depistate o serie de probleme la modelele de maşini cu încărcare verticală produse între martie 2011 şi aprilie 2016. Modelele care nu au fost produse pe continentul nord-american  nu prezintă însă niciun risc, mai scrie BBC.

Comisia din SUA le-a sugerat posesorilor de astfel de modele să folosească, deocamdată, doar programul pentru spălare delicată pentru că viteza de centrifugare este mai mică iar riscul de producere de evenimente nedorite este în acest caz mai redus dacă maşina de spălat se dezmembrează în timp ce se află în funcţiune, scrie siteul money.cnn.com.

Potrivit presei americane, deşi un singur caz a ajuns până la această dată în instanţă, mai mulţi posesori de maşini de spălat Samsung au reclamat explodarea acestora.