Evenimentul Zilei > Actualitate > Mașină vandalizată și abandonată, pe stradă, de un român din Italia. Ce mesaj i-a transmis vicepremierului italian
Mașină vandalizată și abandonată, pe stradă, de un român din Italia. Ce mesaj i-a transmis vicepremierului italian

Mașină vandalizată și abandonată, pe stradă, de un român din Italia. Ce mesaj i-a transmis vicepremierului italian

Revoltat pentru că nu-și mai poate conduce mașina cu numere românești în Italia, un român a decis să o vandalizeze și să o abandoneze pe stradă. Bărbatul a scris pe toate părțile autoturismului mesajul „cadou pentru Salvini”, vicepremierul Italiei.

După ce și-a distrus mașina, românul a filmat-o pentru ca lumea să afle despre isprava sa. Mașina vandalizată a fost abandonată, joi după-amiază, pe o stradă din localitatea italiană Colico, relatează lecconotizie.com, preluat de libertatea.ro.

În februarie, un român din Italia și-a distrus mașina cu levierul după ce i-a fost confiscată de polițiști. Momentul a fost transmis live pe Facebook. Încă de la sfârșitul anului trecut, mai mulți români stabiliți în Italia s-au trezit cu mașinile ridicate sau cu amenzi usturătoare după modificarea Codului Rutier italian. Potrivit noii legislații, persoanelor care și-au stabilit rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile, le este interzis să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate.

“Pentru nerespectarea dispozițiilor, amenzile administrative prevăzute de noul cadru normativ sunt între 712 euro și 2.848 euro. În astfel de situații, organul constatator transmite certificatul de înmatriculare către Autoritatea Rutieră italiană („Ufficio della motorizzazione civile”) competentă teritorial, dispune încetarea imediată a circulației vehiculului, transportul și depozitarea acestuia într-un loc care nu face obiectul accesului public. În cazul în care, în termen de o sută optzeci de zile, ce curge de la data nerespectării dispozițiilor, vehiculul nu este înmatriculat în Italia sau nu se solicită eliberarea unui document de transfer („foglio di via”) pentru a-l conduce peste frontieră, se aplică sancțiunea administrativă accesorie de confiscare a vehiculului, în temeiul art. 213 din Codul Rutier italian („Codice della Strada”)”, explică Ambasada României.

Mai mulţi români din Italia, care şi-au luat maşini şi le-au înmatriculat acolo au fost deja opriţi de poliţie și amendați.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: