În urmă cu o jumătate de oră, Tribunalul Slatina a admis contestaţia formulată ieri, 23 iunie, de Carmen Obîrşanu, avocata familiei Melencu, privind încercarea de a se vinde la licitaţie cele două maşini descoperite la percheziţie în curtea lui Dincă.
Ieri, judecătorii deciseseră că cele două autovehicule pot fi vândute. Dacă duba dezmembrată nu avea nici un fel de importanţă pentru anchetă, cealaltă maşină, transformată în capcană de unde fetele răpite nu mai aveau nici un fel de scăpare, constituia mijloc de probă. Evident, această licitaţie avea drept scop pierderea unei probe importante de la dosar.
Carmen Obîrşanu a făcut contestaţie, care astăzi i-a fost admisă, iar decizia de ieri a fost anulată.
Maşina cu care Gheorghe Dincă le-a răpit pe cele două fete, Luiza Melencu şi Alexandra Măceşeanu, nu se mai vinde la licitaţie. Ea va fi la dispoziţia anchetatorilor şi va rămâne în continuare în custodia poliţiei.
Reamintim că, la percheziţia cu cântec care s-a făcut la domiciliul lui Gheorghe Dincă în vara anului trecut, s-au găsit în curte şi două maşini. O autoutilitară pe jumătate dezmembrată, folosită probabil pentru piese, şi un autoturism funcţional. Este vorba despre celebrul Renault Megane de culoare gri, transformat într-o veritabilă capcană fără scăpare pentru fete.
Acest Renault Megane, model mai vechi, fusese modificat de către „monstrul din Caracal”, astfel că de pe bancheta din spate nu se mai putea coborâ decât dacă uşa era deschisă dinafară. De asemenea, geamurile din spate fuseseră blocate, în aşa fel încât să nu mai poată fi lăsate în jos, pentru ca fata prinsă în capcană, să nu mai poată striga după ajutor. Totodată, pe geamuri fusese lipită o folie de culoare neagră, care împidica să se vadă de afară cine este pe bancheta din spate, sau ce anume se petrece acolo. Să ne reamintim că Alexandra Măceşeanu a fost atacată şi lovită de Dincă ziua în amiaza mare, în plin centrul Caracalului, aproape de liceu, la adăpostul acestor folii care blocau privirea.
Tocmai acest mijloc de probă, extrem de important în economia anchetei, era la un pas să fie făcut pierdut, printr-o aparenţă de legalitate: încuviinţarea de către tribunal a vinderii lui la licitaţie. Preţul de pornire ar fi fost de 200 de euro.