Masacru. Peste 22 de oameni, inclusiv femei și copii, au fost decapitați

Masacru. Peste 22 de oameni, inclusiv femei și copii, au fost decapitați

Fanaticii ISIS au ucis mișelește peste 22  de persoane -inclusiv femei și copii - dintre care 13 persoane au fost decapitate în masacrul din Congo.

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise, dintre care 13 au fost decapitate, de fanatici ai ISIS în Republica Democrată Congo. Printre victime se numără inclusiv femei și copii.

Militanții din Forțele Democrate Aliate au atacat sătenii din apropierea orașului Beni, în nord-estul țării, marți, au anunțat un oficiali ai armatei.

Printre victime se numără femei și copii, însă numărul acestora nu a fost specificat. Armata încă recuperează din junglă cadavrele celor uciși.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se crede că mai mulți săteni au fost răpiți, dar numărul exact al celor dispăruți este neclar

Un bebeluș de patru luni a fost găsit în viață pe spatele uneia dintre victime și se crede că a rămas orfan, împreună cu cei șase frați și surori. Trupul mamei lor nu a fost încă găsit.

Atacul vine la trei săptămâni după ce armata a declarat legea marțială în două provincii învecinate cu Uganda - inclusiv cea în care a avut loc acest ultim atac - ca răspuns la creșterea violenței.

La 17 mai, Uganda a anunțat că a fost de acord să împărtășească informații și să coordoneze operațiunile împotriva rebelilor, dar că nu va desfășura trupe în Congo.

Multe dintre atacuri au fost făcute de ADF, un grup militant din Uganda care activează în RD Congo din 1995

Grupul își găsește rădăcinile într-un grup de clerici musulmani ultraconservatori care s-au format în Uganda în anii 1980, înainte de a dezvolta o aripă militară care a fost în cele din urmă distrusă într-un raid de către forțele guvernamentale sub președintele de atunci Yoweri Museveni.

Zeci de luptători au supraviețuit raidului, inclusiv un bărbat pe nume Jamil Mukulu - un fost catolic care s-a convertit la islam și se crede că l-a întâlnit pe Osama bin Laden - care a fugit peste graniță în RD Congo și a înființat ADF, relatează Daily Mail.

Scopul declarat al grupului este de a răsturna guvernul ugandez și a înființat un stat islamic în locul său.  ADF a lansat primul său atac în 1996 asupra unui avanpost de frontieră din Uganda - potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Anvers - și de atunci a luptat împotriva militarilor ugandezi și congolezi, care nu au reușit să-l eradice.

Cine conduce organizația teroristă

Cu ceva timp, în jurul lunii mai 2019, se crede că grupul s-a aliat cu ISIS, după ce organizația teroristă a început să își asume atacurile sale. În luna martie a acestui an, SUA au declarat ADF o organizație teroristă , denumindu-se ISIS-Republica Democrată Congo.

Departamentul de Stat a declarat că este responsabil pentru uciderea a 849 de civili în 2020. Ultimul vărsat de sânge acuzat ADF a lăsat 31 de morți pe 12 mai la nord-vest de Beni.

ADF este în prezent condus de un om pe nume Seka Musa Baluku și se crede că controlează o serie de tabere ascunse care funcționează ca un proto-stat cu o populație de aproximativ 2.000 de oameni. Taberele includ „un serviciu de securitate internă, o închisoare, clinici de sănătate și un orfelinat”, potrivit unui raport al Washington Post din 2015.