Evenimentul Zilei > International > MASACRU la Mosul: ISIS omoară sute de POLIŢIŞTI. „Focurile de mitraliere au durat MINUTE în şir!”
MASACRU la Mosul: ISIS omoară sute de POLIŢIŞTI. „Focurile de mitraliere au durat MINUTE în şir!”

MASACRU la Mosul: ISIS omoară sute de POLIŢIŞTI. „Focurile de mitraliere au durat MINUTE în şir!”

ISIS a ucis peste 300 de foşti poliţişti irakieni acum trei săptămâni şi i-a înmormântat într-o groapă comună lângă Mosul.

Un reporter Reuters a vizitat locul unde se află groapa comună, unde jihadiştii şi-au înmormântat victimele, despre care localnicii spun că au fost împuşcate sau decapitate.

Potrivit Human Rights Watch informează că poliţiştii au fost separaţi dintr-un grup mai mare, de 2000 de prizonieri din oraşele şi satele prin care au rtecut, după ce au fost nevoiţi să se retragă din zona pe care o ocupau la nord de Mosul.

HRW citează mărturia unui agricultor care a văzut patru camioane mari, încărcate cu 100 până la 125 de oameni, printre care a recunoscut câţiva foşti poliţişti, trecând spre locul care a devenit groapă comună.

La scurt timp, martorul spune că a auzit focuri de arme automate şi strigăte de disperare.

A doua zi, o scenă asemănătoare s-a repetat, de data aceasta cu 130 – 145 de prizonieri.

Un alt martor spune că în zona respectivă a auzit focuri de arme aturomate, trei seri la rând, şi că de fiecare dată rafalele au durat minute în şir.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.