Evenimentul Zilei > Social > Mărturii cutremuratoare despre o pacientă de 21 de ani cu Covid. A făcut infarct, apoi stop cardiac
Mărturii cutremuratoare despre o pacientă de 21 de ani cu Covid. A făcut infarct, apoi stop cardiac

Mărturii cutremuratoare despre o pacientă de 21 de ani cu Covid. A făcut infarct, apoi stop cardiac

Beatrice Mahler a vorbit despre formele severe pe care le-a întâlnit în valul al 4-lea al pandemiei și a dat exemplul unei tinere paciente de 21 de ani.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a vorbit despre un caz extrem de grav cu care s-a confruntat în valul al 4-lea a pandemiei de coronavirus. O pacientă foarte tânără a suferit un infarct la două zile după ce a fost internată în spital.

O tânără de doar 21 de ani a suferit un infarct la două zile după ce a fost internată

Doctorul a atras atenția că este foarte important ca oamenii să meargă la medic, indiferent de vârstă, atunci când starea generală se deteriorează. Beatrice Mahler a dat ca exemplu o tânără nevaccinată, care la două zile după ce a fost internată a suferit un infarct. Sunt extrem de marcată de evoluția unei tinere de 21 ani, care este internată acum la Institutul Marius Nasta. A venit de două zile și astăzi a trecut prin primul stop cardiac, care s-a resuscitat, dar nu știm care va fi evoluția ei în continuare. Este o tânără care nu are comorbidități importante, în afară de obezitate, și care cu siguranță nu s-a gândit că ar putea ajunge într-o astfel de cumpănă a vieții ei”, a afirmat managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” la Digi 24.

„Prin urmare, este extrem de important, indiferent de vârstă, atunci când avem simptomatologie COVID, să luăm legătura cu medicul de familie sau, dacă el nu poate răspunde la telefon, să ajungem într-o unitate medicală.

Bolnavii din acest val se confruntă cu forme mult mai grave

Pentru că, deși soluțiile terapeutice sunt funcționale pentru o mare parte din cei care trec prin boală, adică aproape 80% pot să treacă printr-o formă care să poată fi gestionată la domiciliu, o parte au nevoie de un ajutor substanțial, un ajutor care depășește orice capacitate de management la domiciliu, chiar dacă sunt persoane care încearcă să-și administreze terapia cu antivirale la domiciliu, oxigenoterapie…. sunt situații care, din păcate, duc la agravare și impun prezentarea urgentă într-un spital”, a mai precizat medicul.

Bolnavii din acest val pandemic ajung mult mai frecvent la forme grave ale bolii, chiar cu tratament în spital. „Evoluția este mult mai rapidă spre deteriorare, formele sunt mult mai severe și chiar în spital, cu tratament administrat, din păcate, ei ajung să se deterioreze extrem de rapid și să prezinte complicații”, a mai atras atenția Mahler.