Editura Evenimentul si Capital

Omul Laurei Codruţa Kovesi a ajuns la mâna lui Iohannis. Verdict devastator de la ÎCCJ. Breaking news

Autor: | | 1 Comentarii | 1992 Vizualizari

Procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob, a fost sancţionat disciplinar cu avertisment, decizia fiind luată azi de Completul 5 Civil al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Marius Iacob a fost acuzat de încălcarea Ordinului Procurorului General în ceea ce priveşte participarea procurorului în cauzele civile, scrie portalul www.luju.ro.

Sancţiunea survine în urma desemnării procuroarei Simona Ricu, din DNA, să participle la şedinţele de judecată ale dosarului civil în baza căruia procuroarea Mihaela Iorga Moraru a chemat-o în judecată pe fosta şefă a DNA.

Pentru procurorul Marius Iacob această sancţiune este foarte gravă. Aşa cum arată Legea 303 din 2004 privitoare la statutul judecătorilor şi procurorilor, un magistrat sancţionat disciplinar îşi pierde funcţia de conducere. Mai mult, nu mai poate promova în nicio structură de parchet timp de trei ani.

Iată în continuare textul minutei pronunţată de Înalta Curte în dosarul care îi vizează pe procurorul Marius Iacob şi pe procuroarea Simona Ricu.

"Minuta deciziei civile nr. 69. Cu majoritate: Admite recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva Hotărârii nr.9P din 11 septembrie 2018, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.8/P/2018. Casează în parte hotărârea atacată şi, în rejudecare, admite în parte acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară.

In temeiul art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor şi procurorilor, republicată, cu modificarile şi completările ulterioare, aplică pârâtului Iacob Marius Constantin – procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sancţiunea constând în „avertisment” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeaşi lege.

În temeiul art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică pârâtei Ricu Carmen Simona - procuror şef serviciu în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie sancţiunea disciplinară constând în „avertisment” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeaşi lege".

Cum arată baia lui Nicolae Ceauşescu! Elena Ceauşescu a cerut să fie poleită cu aur

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI