Mărirea și decăderea lui ȚÂȚĂ. Răfuielile interlopului care a ridicat ,,ACADEMIA A INFRACTORILOR ROMÂNI''

Mărirea și decăderea lui ȚÂȚĂ. Răfuielile interlopului care a ridicat ,,ACADEMIA A INFRACTORILOR ROMÂNI''

Jafuri în 60 de secunde, crime comise în stil mafiot, răfuieli și răzbunări pe măsură. Interlopul Adrian Botez, zis Țâță, a ajuns în atenția anchetatorilor în 2007, atunci când își purta războaiele cu diverse clanuri rivale din Piatre Neamț. Deși momentan este închis la Penitenciarul Iași pentru tentativă de asasinat împotriva lui Puiu Mironescu, interlopul Botez a ridicat - cu reguli, coduri și regulamente clare- ,,Academia Infractorilor Români\'\', iar oamenii săi pe care îi ghidona de după gratii au dat spargeri în valoare de 10 milioane de euro în magazine de lux din Europa.

Astfel, în urma descinderilor DIICOT de joi, procurorii au dispus  vineri reținerea a 14 membri ai grupării ,,Academia Infractorilor  Români’’, iar in cazul altor trei persoane anchetatorii au dispus cercetarea lor  sub control judiciar. Împotriva liderului grupării, Adrian Botez, zis  ,,Țâță’’, s-a pus in mișcare acțiunea penală, acesta fiind deja condamnat și aflat în penitenciar pentru că a încercat să-l asasineze pe Dumitru Mironescu. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Pe 17 ianuarie 2015, Interlopul Adrian Marin Botez - căutat timp de şase luni după ce a primit o condamnare de 10 ani de închisoare pentru că a încercat să îl omoare pe Dumitru Mironescu- a fost prins  în Cluj-Napoca și încarcerat în Penitenciarul Rahova. Maşina în care se afla Adrian Botez a fost blocată în trafic de poliţişti. Potrivit unor surse sdin Poliție, Botez ar fi locuit în Cluj-Napoca, într-o vilă închiriată prin intermediul unor persoane.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Interlopul Botez, eliberat ,,din greșeală’’ de polițiști

Interlopul Adrian Marin Botez, în vârstă de 37 de ani, a fost eliberat în urmă cu şase luni din arestul Capitalei, deşi fusese condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a încercat să îl omoare pe Dumitru Mironescu. În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2014, la arestul Poliţiei Capitalei a venit o minută de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care se arăta că Adrian Marin Botez a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pentru tentativa de omor asupra lui Puiu Mironescu în anul 2011. Angajaţii de la arest ar fi interpretat în mod greşit documentul trimis de instanţă şi ar fi crezut că Botez trebuie de fapt pus în libertate, astfel că acesta a fost eliberat în acea noapte. Adrian Botez a fost dat atunci în urmărire, poliţiştii reuşind să îl prindă după mai bine de şase luni. Eliberarea din greşeală a lui Adrian Botez a determinat luarea unor măsuri speciale de protecţie pentru şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Felix Bănilă, şi pentru familia acestuia. Protecţia pentru Felix Bănilă a fost luată la solicitarea acestuia, după ce prim-procurorul a primit pe adresa Parchetului o scrisoare de ameninţare din partea interlopului băcăuan, expediată din arestul Poliţiei Capitalei cu o noapte înainte ca acesta să fie eliberat din greşeală. Şeful Parchetului Bacău este cel care a desfăşurat ancheta în dosarul în care Adrian Botez, zis "Ţâţă", a fost condamnat pentru tentativă de omor.

RĂZBUNĂRI INTERLOPE

Adrian Marin Botez, dat în urmărire naţională din mai 2011, fusese prins în apropierea Instanţei Supreme, în luna mai 2014, chiar în ziua când se judeca dosarul său de tentativă de omor, ulterior fiind dus în arestul Poliţiei Capitalei.Dumitru Puiu Mironescu a fost victima unei tentative de asasinat, în 14 februarie 2011, în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la Lilieci, din municipiul Bacău, agresiune comisă de mai multe persoane din anturajul lui Adrian Botez.Interlopul  îl considera pe Dumitru Mironescu implicat în asasinarea lui Gheorghiţă Mararu, care a fost împuşcat de Cristian Chilat, zis "Falău", în noiembrie 2010, în răfuiala de la Cafe Latino, din municipiul Bacău. În aprilie 2012, Falău a fost condamnat definitiv la 19 ani de închisoare pentru omor calificat, tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului armelor.

În 2007, Țâță ajunge în atenția anchetatorilor

Adrian-Marin Botez ( 37 de ani) a ajuns pentru prima dată în atenţia anchetatorilor din Piatra Neamţ în anul 2007, atunci când gruparea condusă de el ducea un război cu oamenii lui Daniel Dragoş, zis „Donose“. În vara acelui an într-o parcare  din centrul oraşului membri ai celor două clanuri s-au bătut crunt, conflictul recidivând câteva luni mai târziu. Arme achiziţionate de la o filieră din Italia şi Spania, coordonată de Ion Clămparu, au fost găsite de procurori în urma unei percheziţii la liderul unei grupări din Neamţ, Adrian Marin Botez, care a organizat un plan de război pentru exterminarea unei reţele rivale. Procurorii DIICOT au pus în mişcare acţiunea penală şi au reţinut, pentru 24 de ore, membri ai grupării lui Botez, care, prin violenţă, încearcau să deţină controlul asupra oraşului, în sensul preluării sferei de influenţă a lumii interlope. Astfel, procurorii au cerut Tribunalului  București emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, începând cu 19 ianuarie 2008, pentru Adrian Marin Botez, Costel Acozmei, Vasile Sorin Mazilu, Ion Zavate şi Florin Mircea Savu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată cu armament şi deţinere, fără drept, de arme şi muniţii.

Un judecător i-a lăsat în libertate

Însă, un judecător de la Tribunalul Bucureşti- după audierea inculpaţilor şi a acuzării- a considerat că nu prezintă pericol social faptele relatate de procurori, dispunând cercetarea acestora în stare de libertate. Pentru Botez s-a dispus doar interdicţia de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor, potrivit unor surse judiciare. După punerea în libertate, cei cinci şi-au reluat ameninţările și au  incendiat un autoturism marca BMW X5, în faţa unui bloc din municipiul Piatra Neamţ.

Răfuieli în noaptea de Revelion

În 12 ianuarie 2008, în noaptea de Revelion 2007-2008, într-un club din Piatra Neamţ a izbucnit un alt conflict între  "gruparea Donose", şi un alt membru al grupării coordonate de Marin Botez, în altercaţie fiind antrenate şi alte persoane.Ulterior, conflictul a continuat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ, unde membrii grupării coordonate de inculpatul Marin Botez au atacat gruparea rivală, fiind necesară intervenţia forţelor de ordine.Izbucnirea acestei altercaţii l-a determinat pe Marin Botez "să iniţieze un adevărat război între cele două grupări''.

Viața lui Țâță bate filmul!

Reguli militare aplicate fără milă, coduri interne respectate cu sfințenie, penitențe, locotenenți cu ștaif, secretari, contabili, ofițeri activi, ofițeri în rezervă, avocați și creiere spălate la foc continuu în tabere de antrenament. Toate ghidate după mica „Biblie„ în care erau trecute reguli de viață și de moarte impuse de comandantul suprem, interlopul Adrian Botez, zis Țâță, oamenilor săi. Motto-ul infractorilor păstoriți de Țâță: „Dacă te ia garda, te mai întorci acasă, dacă te ia preotul, nu te mai întorci”. Deși pare, nu este un scenariu de film premiat la Cannes, iar personajele nu sunt unele fictive. Vorbim despre cea mai costisitoare anchetă a DIICOT - în jur de 300.000 de euro - în dosarul hoților din magazinele de lux, grupare ce acționa sub numele de „Academia Infractorilor Români (AIR)”. Anchetatorii au făcut ieri 52 de percheziţii în acest dosar, 36 de persoane, printre care și Botez, încarcerat în acest moment la Penitenciarul Iași - fiind aduși la audieri. Gruparea din care făceau parte 100 de membri, specializată în spargeri din magazinele de lux din străinătate - este acuzată că, în ultimii doi ani, a furat bijuterii şi ceasuri în valoare totală de aproximativ zece milioane de euro, din magazine de lux din Europa. Polițiștii au pus sechestre pe bunuri mobile, imobile, dar și pe autoturisme de lux.

Cum erau recrutați cei din A.I.R.

Procedura de recrutare era simplă. Membrii erau aduși din județul Neamț și antrenați în aceste imobile, care au geamurile acoperite cu folii negre. Pentru a nu reține traseul, cei nou-inițiați erau aduşi aici cu saci negri pe cap, după care li se luau amprente și fire de păr pentru ADN.În aceste centre, recruţii urmau un antrenament fizic şi psihic, întocmindu-li-se un dosar, care cuprindea: nume, prenume, date despre familia recrutului, cazier, copie a cărții de identitate, înălțime, greutate, date medicale și fotografie.Pentru a testa rapiditatea hoților, aceștia erau puși să adune 50 de obiecte aruncate în 60 de secunde. În cazul în care ratau, pedeapsa era: „Oase rupte”.

Jafuri pe ceas în 60 de secunde

Tot 60 de secunde dura pe ceas și un jaf la magazinele de lux, fiecare hoţ având repartizat un rol exact. Astfel, odată stabilite ţintele, membrii grupului se organizau în aşa fel încât să poată avea acces în magazinele de bijuterii vizate, de obicei protejate prin uşi securizate.La intrare se prezentau doi dintre membrii grupului, uneori deghizați în femei, alteori îmbrăcați în haine scumpe, de obicei Armani. După ce aceștia intrau în magazine, alţi doi „colegi” mascați pătrundeau prin forţă.Cu violenţă şi sub ameninţare, cei din urmă spărgeau cu baroase vitrinele, furând ceasuri şi bijuterii pe care le îndesau în rucsacurile pe care le purtau în față.