Marile secrete ale alimentației unui sportiv legendar. Ce mănâncă zilnic și ce evită întotdeauna ca să fie în formă

Marile secrete ale alimentației unui sportiv legendar. Ce mănâncă zilnic și ce evită întotdeauna ca să fie în formă

Novak Djokovici (33 de ani), unul dintre cei mai importanți jucători de tenis din istorie, a avut un moment decisiv în viață, care i-a schimbat radical traseul profesional.

Pui (carne albă)

100 de grame de piept de pui fără piele și oase conține 24 de grame de proteine de primă calitate, complexul de vitamine B pentru energie și aproximativ 125 de calorii. Încerc, pe cât posibil, să găsesc pui crescuți la curte, deoarece aceștia au mai multe grăsimi omega 3 și un gust mai bun. Atunci când cumpărați pui, atenție la cantitatea de sare pe care o conțin.

Curcan (carne albă)

Ne puteți urmări și pe Google News

Pieptul de curcan are cam aceeași valoare nutrițională ca cel de pui - 100 de grame de piept de curcan conține 28 de grame de proteine, 125 de calorii și complexul de vitamine B.

Vită

Nu mă dau în vânt după carnea roșie deoarece este o mâncare grea pentru mine, dar îmi face plăcere să mănânc ocazional carne de vită. Este plină de proteine, dar și de grăsimi monosaturate, zinc, complexul de vitamine B și fier. Vita hrănită cu iarbă are un raport de grăsimi omega 3 versus omega 6 mult mai echilibrat decât în cazul vitei hrănite cu grăunțe de porumb.

Somon

Evitați somonul de piscicultură (sau cel „atlantic”). Are mult mai puțini nutrienți decât cel sălbatic și este hrănit cu pigmenți artificiali pentru a face carnea să aibă nuanță portocaliu-roz. Bleah. Dar, o porție de 100 de grame de somon adevărat este o minune. Multe vitamine B și seleniu, 24 de grame de proteine și 175 de calorii. În plus, e plin de grăsimi sănătoase care ridică nivelul colesterolului bun HDL.

La capitolul „pește”, Djokovici mai consumă: ton, sardine, macrou, păstrăv de râu și păstrăv arctic.