Evenimentul Zilei > Social > MARIANA NICOLESCO: Evenimentele Darclée sunt reprogramate pentru 2022 când condițiile adecvate vor fi întrunite
MARIANA NICOLESCO: Evenimentele Darclée sunt reprogramate pentru 2022 când condițiile adecvate vor fi întrunite

MARIANA NICOLESCO: Evenimentele Darclée sunt reprogramate pentru 2022 când condițiile adecvate vor fi întrunite

De un sfert de veac evenimentele Darclée, Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane, precum și Cursurile de Măiestrie Artistică pe care le ofer, onorează la cel mai înalt nivel arta sacră a cântului, generaţie după generaţie de tinere talente găsind aici drumul spre desăvârşire, spre perfecțiune.

Performanţele lor excepţionale aduc de fiecare dată o bucurie infinită publicului prezent în sala teatrului în care Hariclea Darclée debuta la 1881, ca şi la Concertele Extraordinare de pe Esplanada Dunării, în aplauzele a peste 10.000 de iubitori ai muzicii. Ca să nu mai vorbim de sutele şi sutele de mii de telespectatori care trăiesc şi ei cu atâta entuziasm magia serilor de neuitat în care acestor talente li se alătură Corul Filarmonicii George Enescu şi Orchestra Festivalului Darclée, aducând omagiu, an de an, glorioasei moşteniri muzicale naţionale şi universale.

Toate acestea explică faima la nivel mondial a manifestărilor noastre, acordarea Înaltului Patronaj UNESCO, venirea la Brăila, alături de noi, a speranţelor artei lirice din 50 de ţări şi 5 continente.

După pandemia care a cutremurat planeta, ne pregătim de pe acum să ne ridicăm iar la strălucirea şi anvergura de toţi știute, atunci când ne vom reuni fără urmă de constrângeri într-o adevărată elevaţie spirituală, dovedind încă odată – conform crezului meu dintotdeauna – că nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul.

Amânăm aşadar reîntâlnirea noastră sperând să putem anunţa cât mai curând momentul la care, în condiţii ideale, vom trăi fericirea de-a fi din nou împreună la apelul irezistibil al acestui mare act de cultură.

Vă îmbrăţișez pe toţi cu nespusă iubire.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: