România. Mariana Câmpeanu, fost ministru al Muncii, și-a expus părerea despre importanța reformei sistemului de pensii, menționând că aceasta va aduce creșteri considerabile pentru cei cu vechime de peste 25 de ani. Totodată, ea a evidențiat rolul crucial al colegilor liberali Marcel Boloș și Daniel Baciu în implementarea acestei reforme.
Mariana Câmpeanu, fost ministru PNL al Muncii: Simt o emoție specială
Fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, și-a exprimat părerea în mediul online despre implementarea reformei sistemului de pensii, subliniind că aceasta reprezintă pe deplin viziunea liberală. Reforma pune accent pe echitatea în muncă, asigurând un tratament corect prin principiul „la muncă egală, plată egală.”
În debutul mesajului său, aceasta a dorit să precizeze că veniturile seniorilor vor crește semnificativ, iar implementarea punctelor de stabilitate sunt un avantaj pentru aceștia: „Această schimbare urmărește să recompenseze mai bine anii de muncă și să asigure un trai decent pentru pensionari”, a spus Mariana Câmpeanu.
Ce crede fostul ministru al Muncii despre recalcularea pensiilor
„Recalcularea pensiilor aduce în sfârșit echitate pentru milioane de pensionari, un vis pe care l-am avut și eu ca ministru. Colegii liberali Marcel Boloș și Daniel Baciu au făcut o treabă excelentă, înțeleg poate mai bine ca oricine că nu a fost deloc ușor. În definitiv, au realizat ce alții credeau că este imposibil. Și merită toate felicitările pentru asta. Să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului și să nu uităm că întreg procesul a fost inițiat de Raluca Turcan, și ea fost ministru al Muncii.
În urma acestor creșteri de pensii, peste 90 de mii de pensionari care azi primesc pensie minimă vor ieși din această categorie. Foarte important, nicio pensie nu va scădea în urma recalculării pensiilor”, a mai spus Mariana Câmpeanu.
Mariana Câmpeanu: „Susținerea pensionarilor a fost o politică constantă a PNL”
Fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, a făcut și o trecere în revistă a reformelor pensiilor de care PNL s-a ocupat.
„Prima dublare a pensiilor s-a făcut în 2008. În 2008 și 2009 s-a început creșterea punctajelor pentru grupele de muncă, iar în 2009 s-a introdus pensia minimă (socială). Și să nu uităm că în ultimii 4 ani punctul de pensie a crescut cu 60%. Acest lucru demonstrează preocuparea constanta a PNL pentru asigurarea unui trai decent pensionarilor”, a conchis aceasta în mesajul său postat pe pagina sa de Facebook.