"Primul gând: am votat pentru încredere. Cred că este nevoie de încredere, poporul român are nevoie de încredere în politicieni şi de încredere în ei, în sine, să depăşim această etapă mizerabilă în care ne-am aflat şi ne aflăm în continuare. În al doilea rând, cred că poporul român are nevoie să-şi reia identitatea şi demnitatea înapoi", a spus Vanghelie, după ieșirea din secția de vot amplasată în Conegiul Național ”Cantemir Vodă”.

 

Totodată, el a criticat campania electorală, care a fost ”prost gândită” și nu a dat ocazia nimănui să se afirme, exceptând partidele mari.

"Campania a fost, din păcate, prost gândită, legea a fost foarte prost gândită. A fost un monopol al partidelor mari, PNL şi PSD, care nu au vrut să dea posibilitatea nimănui să poată să se afirme. Nu este cazul meu'', a precizat Marian Vanghelie.

"Am vrut să văd şi eu cât de mult poate să înţeleagă lumea, dacă te poate orienta buletinul de vot. Şi am luat buletinul de vot după prima pagină până la ultima pagină de curiozitate să văd cum a fost gândit. Aici stăm mai binişor faţă de legea electorală care s-a creat în România şi modul cum am reuşit să nu-i cunoaştem pe candidaţii noştri. Oamenii nu au ce să aleagă, aleg nişte stafii. Partidele mari presupun că de drept trebuie să iasă, candidaţii partidelor mari şi-au trimis reprezentanţi. (…) Eu cred că legea ar fi trebuit să fie foarte clară şi oamenii, dacă totuşi şi-au depus o candidatură, să se ducă în faţa oamenilor să-i vadă", a mai adăugat Vanghelie, întrebat de ce a stat mai mult în cabina de vot.

Totodată, Vanghelie se declară optimist.

”De prima dată, dacă nu eram optimist, nu candidam. Doar proştii candidează dacă cred că nu câştigă, exceptându-i pe cei care candidează prima dată".

În legătură cu o eventuală condamnare în dosarul pe care îl are, Vanghelie a spus că nimeni nu este sigur în România. "Trăim în România şi, dacă facem o analiză a ultimilor doi – trei ani, cred că nu e sigur nimeni", a conchis Vanghelie.

Vanghelie s-a prezentat la vot împreună cu fiul său și deputatul Radu Popa.

Te-ar putea interesa și: