Gâlceava de la Consiliul Judeţean Ilfov a atins o nouă culme, după ce prefectul Adrian Petcu i-a trimis un raport ministrului de Interne, Petre Tobă, în care susţine că CJ Ilfov s-a constituit ilegal şi că liberalul Marian Petrache l-ar fi ameninţat la scenă deschisă.

Contactat de „Evenimentul zilei”, Marian Petrache (președintele CJ Ilfov) neagă toate acuzaţiile, catalogându-l drept „mincinos” pe Adrian Petcu.

Petrache: „Petcu minte. Nu l-am amenințat!”

„Aştept ca un oficial – un om cu mintea întreagă – să facă cercetări serioase şi să ceară documentele, procesele verbale de constituire a majorităţilor în consiliile locale din Ilfov. Ce trebuia să se întâmple la CJ Ilfov, să iasă musai preşedinte PSD?! Nici nu cred că s-a votat mai corect în altă parte, în România, decât în cazul CJ Ilfov! PSD nu vrea decât să gireze un circ gigantic şi să arunce cu o serie de contestaţii fără sens. Prefectul Adrian Petcu minte când susţine că l-am ameninţat. Eu doar l-am sfătuit, politicos, să respecte prevederile legale”, ne-a declarat Petrache.

În raportul remis ministrului Petre Tobă, prefectul Adrian Petcu insistă că Petrache s-ar afla în spatele falsificării unui proces verbal.

Petrache spune că acuzaţiile sunt lipsite de probe. „Am fost ales la CJ Ilfov după ce PNL a elaborat un protocol şi a obţinut nu mai puţin de 18 voturi. De partea cealaltă, PSD a adunat doar 15 voturi. Păi, în orice sistem de referinţă, 18 voturi sunt mai multe decât 15. În această ordine de idei, ce se putea întâmpla altceva decât s-a întâmplat?! Normal că PNL a reuşit să facă majoritatea şi să câştige CJ Ilfov, conform legii. Acuzaţiile lui Petcu sunt absurde. Sincer să fiu, eu rămân blocat la aşa ceva… Păi, dacă am respectat întocmai legea, de ce să mă disculp eu?!”, a întrebat Petrache.

„I-am bătut de i-am rupt pe pesedişti în Ilfov!”

Întrebat care sunt mizele scandalului de la CJ Ilfov, Marian Petrache a răspuns, nu fără o urmă de mândrie: „La locale, i-am bătut de i-am rupt pe pesedişti în Ilfov, PNL a obţinut numeroşi primari şi jumătate din numărul total al consilierilor locali, aşa că Dragnea, Firea şi Pandele sunt nevoiţi să-şi lingă rănile. Scandalul acesta penibil este premeditat de PSD tocmai pentru a masca înfrângerile suferite în Ilfov”.

Prefectul Adrian Petcu a fost amendat pentru încălcarea legii după ce a fumat în sediul CJ Ilfov, la 30 iunie, la şedinţa tensionată de constituire a Consiliului Judeţean. „Da, domnule, fumez! Fumez în instituţie, că e presiune. De la prezenţa dumneavoastră mă doare capul!”, le-a spus acesta jurnaliştilor care l-au filmat.

Ce i-a scris prefectul lui Tob

„De față cu toată lumea, (Marian Petrache, n.r.) m-a amenințat că până la următoarea ședință voi fi schimbat din funcție. În procesul verbal de ședință întocmit conform legii de secretarul Consiliului Județean Ilfov, doamna Monica Trandafir, subalterna domnului Petrache, s-a consemnat în fals că la ședință s-au prezentat 33 de consilieri, respectiv 12 PSD, 3 de la ALDE, 1 de la PMP și 17 de la PNL – contrar rezultatului oficial al alegerilor (…) Petrache a distribuit în sală pixuri cu pastă de culoare neagră, deși în cabina de vot se asiguraseră pixuri de culoare albastră”, se arată în raportul trimis ministrului de Interne, potrivit stiripesurse. ro.

Te-ar putea interesa și: