Evenimentul Zilei > Social > Marian Munteanu: „Răsăritul acordă o atenție tot mai mare identității naționale!” | MEMORIA EVZ
Marian Munteanu: „Răsăritul acordă o atenție tot mai mare identității naționale!” | MEMORIA EVZ

Marian Munteanu: „Răsăritul acordă o atenție tot mai mare identității naționale!” | MEMORIA EVZ

Ambițiile politice ale fostului lider al „golanilor” din Piața Universității, Marian Munteanu, erau vizibile după alegerile din ’92.

 Astfel, într-un articol publicat pe 16 decembrie 1993, în „Bulina Roșie”, liderul formațiunii „Mișcarea pentru România” a declarat că: „Răsăritul acordă o atenție tot mai mare identității naționale!”. Formațiunea inițiată din umbră de Virgil Măgureanu – fostul director al SRI în epoca lui Ion Iliescu – și al cărei vector publicitar a fost Marian Munteanu, a fost un eșec politic.

INFO

Charismaticul Marian Munteanu a fost speranța și chiar idolul generației care a înfăptuit schimbarea din Decembrie ’89. Din păcate, fostul lider din Piața Universității a dezamăgit. Peste ani s-a demonstrat că Marian Munteanu a avut un contact elocvent cu fosta Securitate.

CV

Adrian Halpert a fost autorul știrii. El a fost redactor șef al secției Politic a EVZ. Ulterior, a condus, ca Redactor Șef, cotidienele Libertatea și Adevărul.