Evenimentul Zilei > Politica > Mariaj APP-Diana Șoșoacă? „Un singur senator care face cât toată opoziția la un loc”: Codrin Ștefănescu, despre atuurile fostei senatoare AUR
Mariaj APP-Diana Șoșoacă? „Un singur senator care face cât toată opoziția la un loc”: Codrin Ștefănescu, despre atuurile fostei senatoare AUR

Mariaj APP-Diana Șoșoacă? „Un singur senator care face cât toată opoziția la un loc”: Codrin Ștefănescu, despre atuurile fostei senatoare AUR

Codrin Ștefănescu, fost secretar general al social-democraților pe vremea când partidul era condus de Liviu Dragnea, este un mare „fan” al senatoarei Diana Șoșoacă. Actualul conducător al Alianței Pentru Patrie (APP), formațiune politică susținută de Liviu Dragnea, a vorbit despre motivele pentru care o susține pe fosta senatoare AUR, sugerând că Diana Șoșoacă face „cât toată opoziția la un loc”.

„Un senator, că o cheamă Șoșoacă sau Popescu, nu are dreptul să fie oprit în fața unui minister, d-aia este votat, d-aia este Parlament. Oamenii votează niște parlamentari, și parlamentarul poate să meargă într-un minister și peste ministru oricând și să-l întrebe orice, și în scris și personal, după care să facă totul public”, a declarat Codrin Ştefănescu, întrebat fiind despre poziționarea sa drept „fan” al senatoarei Diana Șoșoacă.

Codrin Ștefănescu o apără pe Diana Șoșoacă: „Odios!”

Actualul conducător al APP a apreciat drept „odios” gestul bodyguarzilor care au făcut opoziție în fața fostei senatoare AUR, precizând că „ministrul era condus de niște reziști, iar relația mea cu reziștii este foarte cunoscută”.

„Faptul că am luat poziția este una, dar că sunt fanul ei este cu totul altceva, am avut curaj”, a spus Codrin Ștefănescu, menționând că, prin comparație cu PSD, Diana Șoșoacă este „foarte corectă” și a făcut opoziție cât tot partidul social-democraților la un loc.

„Vine un singur senator care face cât toată opoziția la un loc”

„În comparație cu conducerea PSD este una foarte corectă și mi-o mențin. PSD are o conducere securisoidă, toată lumea vede cu ochiul liber, și atunci am făcut o comparație foarte reușită. În loc ca PSD să ia o opoziție publică, vine un singur senator care face cât toată opoziția la un loc. Asta pentru că opoziția este acaparată de niște băieți care sunt butonați de undeva de sus”, a spus Codrin Ștefănescu într-o emisiune televizată de la Kanal D.

În altă ordine de idei, recent, George Simion, co-președintele AUR, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei, informații despre „ieșirea din partid” a Dianei Șoșoacă. Potrivit acestuia, senatoarea „are un temperament vulcanic, îi este greu să se înțeleagă cu alții pe termen lung, dar este o voce, este o luptătoare”.

„S-a certat cu cei de la Senat. În ziua aceea i-am zis să vină la mine să discutăm. A rezultat acea ieșire din grupul parlamentar”, a mai spus George Simion. Fostul coleg al senatoarei a mai precizat că, în opinia sa, controversata politiciană face parte din categoria oamenilor kamikaze. „E bine că în sistemul ăsta există și oameni ca ea. Diana din păcate nu poate să intre într-un grup”, a completat co-președintele AUR.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.