Mariah Carey, vedeta care l-a detronat pe Elvis

Mariah Carey, vedeta care l-a detronat pe Elvis

Cu 18 single-uri ajunse pe locul întâi în celebrul clasament Billboard Hot 100, Mariah Carey reuşeşte performanţa de a-l depăşi pe regele rock’n’roll Elvis Presley. Cântăreaţa se apropie vertiginos şi de doborârea recordului stabilit de Beatles, care au în total 20 de melodii ajunse pe primul loc în topul muzical.

Single-ul „Touch My Body“, extras de pe albumul „E=MC2“ şi lansat de Mariah Carey în martie, a debutat pe locul întâi în clasamentul digital Billboard, cu peste 285.000 de descărcări, înregistrând o audienţă de peste 115 milioane de ascultători la posturile de radio din SUA. Astfel, Carey (38 de ani) devine cea mai de succes cântăreaţă din toate timpurile, având peste 170 de milioane de albume vândute de la începutul carierei, în 1990. O celebritate modestă

Faţă de cea mai recentă reuşită, diva americană are o atitudine plină de modestie, afirmând că nu se poate considera egală cu oamenii care au revoluţionat muzica şi care au schimbat lumea - Elvis Presley şi Beatles. „Nu pot să mă consider ca făcând parte din categoria oamenilor care nu numai că au revoluţionat muzica, dar au şi schimbat lumea. Atunci erau cu totul şi cu totul alte vremuri. Eu sunt fericită şi recunoscătoare că pot să mă apropii de ei“. Potrivit părerilor exprimate pe site-ul personal, artista mărturiseşte că, pentru ea, Elvis Presley este o legendă.

Imensul succes repurtat a avut o importanţă semnificativă pentru artista metisă, cu tată afro-venezuelean şi mamă cu rădăcini irlandeze. „Pentru mine, aceste realizări sunt cu atât mai importante, având în vedere etnia mea şi faptul că întotdeauna m-am simţit ca o intrusă, mereu altfel. Mereu îmi spun «Mulţumesc, Doamne, pentru că mi-ai dat puterea să cred în mine când nimeni nu-mi dădea nicio şansă!»“. Concurenţă cu Madonna şi Janet Jackson

Ne puteți urmări și pe Google News

„E=MC2“, materialul cu care Mariah a dat lovitura pe piaţa muzicală, este cel de-al 11-lea album înregistrat în studio şi vine la trei ani de la lansarea ultimului album, „The Emancipation of Mimi“, cu care cântăreaţa a câştigat Premiul Grammy şi care a înregistrat vânzări de 10 milioane de copii în întreaga lume. Fiind lansat în aceeaşi perioadă în care au revenit pe firmament alte două dive incontestabile - Madonna, cu albumul „Hard Candy“ şi Janet Jackson, cu „Discipline“, ambele ocupând poziţii fruntaşe în clasamentul Billboard - succesul lui Mariah este cu atât mai valoros.

La realizarea melodiei „Touch My Body“ şi-a adus contribuţia şi Mariah Carey şi a fost ales ca prim extras de pe album de producătorul L.A. Reid şi de membrii echipei Island Records, casa producătoare. În afară de aprecierea publicului, melodia a primit aprecieri şi din partea criticilor. Publicaţiile de specialitate au caracterizat-o pe Mariah ca fiind un „geniu pop“, iar revista „Newsweek“ a desemnat melodia „Touch My Body“ „cântecul săptămânii“, afirmând că este cel mai bun single al solistei de la hitul „Heartbreaker“. Mariah, pe culmile succesului

Videoclipul piesei „Touch My Body“ a fost filmat sub îndrumarea cunoscutului regizor Brett Ratner, responsabil de pelicule precum seria „Rush Hour“, episodul-pilot al serialului „Prison Break“ sau „XMen“.

Mariah Carey şi Brett Ratner nu se află la prima colaborare, deoarece regizorul s-a mai ocupat şi de alte videoclipuri de-ale cântăreţei, printre care se numără „I Still Believe“, „Heartbreaker“, „Thank God I Found You“, „It’s like That“ şi „We Belong Together“. Ratner a declarat într-un interviu că „Mariah este pe culmile succesului la ora actuală şi n-a arătat niciodată mai bine ca acum. În ceea ce priveşte videoclipul, acesta este o combinaţie perfectă între fantezie şi comedie“. Locul ales pentru filmări a fost casa lui Lenny Kravitz.

De aproape 20 de ani, Mariah Carey domină piaţa muzicală internaţională. Cu o voce unică şi melodii reuşite - „Vision of Love“, „Dreamlover“, „Honey“ sau „We Belong Together“ -, Mariah şi-a asigurat un loc între paginile istoriei muzicii moderne. DEZVĂLUIRI

În dulapul cu lenjerie intimă > Fiind în plină campanie de promovare a celui mai recent album, Mariah Carey a acceptat invitaţia lui Oprah Winfrey de a arăta publicului dulapul cu lenjerie intimă şi pijamale.

> Starul, în vârstă de 38 de ani, a permis accesul echipei de filmare în apartamentul său din New York şi a mărturisit că nimeni nu a mai avut ocazia să-i „viziteze“ budoarul.

> „De obicei, dorm în pijamale confortabile sau în pantaloni scurţi şi tricou. Însă, dacă sunt binedispusă şi mă simt mai slabă, îmi schimb ţinuta de noapte cu una mai sexy“, a afirmat Mariah Carey, care a mai adăugat că este colecţionară de articole de lenjerie intimă şi de sticluţe de parfum.

> Principalul loc din care îşi achiziţionează articolele este insula Capri, deoarece au lucruri pe care nu le găseşte în Statele Unite.

IMAGINE

Cum a slăbit Mariah? > Din cauză că greutatea sa nu este constantă şi este predispusă la îngrăşare, Mariah a început să-şi pregătească revenirea în lumina reflectoarelor încă de acum un an, din ianuarie 2007.

> După ce un prieten apropiat a făcut remarci acide la adresa greutăţii sale un pic scăpată de sub control, Mariah a decis să-şi schimbe complet stilul de viaţă şi să revină într-o formă de invidiat.

> Cea care s-a ocupat de modelarea noii Mariah a fost nutriţionista şi antrenoarea Patricia. Şedinţele de efort fizic durează între 60 şi 90 de minute şi combină exerciţiile cardio cu sesiuni de înot.

> Mariah mărturiseşte că cel mai important aspect din noul stil de viaţă este dieta, din care au dispărut gustările dintre mese, uleiul, untul şi macaroanele cu brânză, preferatele vedetei. Acestea au fost înlocuite cu legume, pui şi sos de soia. CV

Mariah Carey, în rolul Cenuşăresei

> Mariah Carey s-a născut pe 27 martie 1970 în Long Island, New York.

> Mama sa, Patricia Hickey, este o fostă cântăreaţă de operă cu descendenţă irlandeză.

> Tatăl său a fost inginer aeronautic, de origine afro-venezueleană.

> A fost crescută în condiţii modeste doar de mama sa, care şi-a luat mai multe slujbe pentru a putea întreţine familia.

> Chiar dacă nu a avut o relaţie prea bună cu tatăl său, Mariah a reuşit să reînnoade legăturile înainte ca acesta să moară.

> Talentul deosebit al viitoarei mari vedete a fost remarcat încă de la vârsta de 3 ani, când a reprodus o arie din opera „Rigoletto“, de Verdi.

> Norocul i-a surâs atunci când l-a întâlnit pe producătorul executiv al Columbia Records, Tommy Mottola, cel care a lansat-o în lumea artistică şi i-a devenit ulterior soţ.

> Cei doi au divorţat în 1998, după un mariaj de cinci ani.