Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Maria Tănase și serviciile secrete. Gestul eroic al țărănistului Ion DIaconescu și informații FBI despre Biserica Satanistă. Dezvăluiri marca Evenimentul Istoric
Maria Tănase și serviciile secrete. Gestul eroic al țărănistului Ion DIaconescu și informații FBI despre Biserica Satanistă. Dezvăluiri marca Evenimentul Istoric

Maria Tănase și serviciile secrete. Gestul eroic al țărănistului Ion DIaconescu și informații FBI despre Biserica Satanistă. Dezvăluiri marca Evenimentul Istoric

Numărul 25 al revistei Evenimentul Istoric care pune la dispoziția cititorilor săi documente secrete, povești inedite și dezvăluiri din istoria recentă, poate fi găsit începând de astăzi, 21 februarie, la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro.

Subiectul de deschidere al acestui număr al celei mai mari reviste de istorie din Europa este primul dintr-o serie de dezvăluiri incintante despre cei mai îndrăgiți artiști români ai secolului al XX-lea. Viețile lor private (spectaculoase), așa cum apar ele în arhivele Siguranței sau ale Securității, sunt întrecute doar de propriile vieți, puse în slujba serviciilor de intelligence românești, englezești, franțuzești, rusești sau turcești.

Cui îi este rezervat primul episod? Mariei Tănase, sofisticata cântăreață poreclită „Iarba fiarelor”, pentru că putea să deschidă orice ușă guvernamentală, indiferent ce politician se afla în spatele ei.

Află din documente secrete prezentate în Evenimentul Istoric nr. 25 dacă Maria Tănase a fost sau nu agentă a serviciilor secrete.

 

Un alt subiect controversat despre care ai ocazia să afli detalii surprinzătoare este despre țărănistul Ion Diaconescu, care condamnat la muncă silnică, a refuzat, în scris, colaborarea cu Securitatea.

Deși în octombrie 1951 deținutul Ion Diaconescu a scris un angajament prin care se obliga să aducă la cunoștință organelor de drept orice informație care interesa Securitatea, în 1952, aflat în Colonia de muncă Nistru, s-a dezis de acesta. Descoperă care au fost motivele acestei noi declarații și repercursiunile ei din noul număr Evenimentul Istoric.

Nu în ultimul rând, află despre istoria dosarului ”asasinării celui de-al treilea Kennedy”. Desecretizat abia în vara lui 2019, dosarul FBI prezintă detalii halucinante: pe 20 octombrie 1980, la biroul din Chicago al FBI s-a prezentat un informator care a spus că a fost contactat de Biserica Satanică pentru a ajuta la asasinarea senatorului Eduard ”Ted” Kennedy.

 

Citiți pe larg despre aceste subiecte și multe alte articole de senzație, achiziționând Evenimentul Istoric nr 25, de la punctele de difuzare a presei sau online pe www.agroramag.ro, în secțiunea Reviste!

Nu ratați nici concursurile Evenimentul Istoric prin care puteți câștiga abonamente. Detalii aici: https://evz.ro/concurs-evenimentul-istoric-citeste-raspunde-castiga-2.html

Dacă vrei să colecționezi revista, te invităm să te abonezi! Poți opta pentru un abonament în varianta print, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric?product_id=441.