Evenimentul Zilei > Actualitate > Margaret Keenan, prima persoană din lume vaccinată anti-Covid cu Pfizer a primit a treia doză. FOTO
Margaret Keenan, prima persoană din lume vaccinată anti-Covid cu Pfizer a primit a treia doză. FOTO

Margaret Keenan, prima persoană din lume vaccinată anti-Covid cu Pfizer a primit a treia doză. FOTO

Britanica Margaret Keenan, 91 de ani, prima persoană din lume căreia i-a fost administrat vaccinul anti-Covid produs de Pfizer, a fost imunizată, vineri, cu cea de-a treia doză.
În vârstă de 91 de ani, Margaret Keenan a primit prima doză din serul Pfizer/BioNTech pe 8 decembrie 2020, iar vineri a fost vaccinată cu doza a treia a serului la Spitalul Universitar din Coventry, aceeași unitate medicală unde a fost imunizată și la finalul anului trecut.

În același timp cu ea a fost vaccinată cu doza suplimentară și asistenta Matron May Parsons, cea care i-a administrat prima doză lui Margaret Keenan în decembrie.

Margaret Keenan

Marea Britanie a dat startul vaccinării cu doza a treia pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani, persoanele cu comorbidități, dar și pentru angajații din domeniul medical și centrele de îngrijire.

Keenan a declarat acum că este fericită că a primit doza suplimentară de vaccin și că se simte liberă

Britanica a avut de transmis și un mesaj celor cărora le este teamă să facă vaccinul: „Pentru cele câteva secunde cât durează, să meargă și să se vaccineze. Asta îi salvează pe ei și salvează viețile familiilor lor. Când ai făcut asta, te simți o persoană diferită pentru că simți că te va ajuta și îi va ajuta pe ceilalți”.

May Parsons primește rapel alături de Margaret Keenan

Alături de Margaret Keenan a fost vaccinată cu doza suplimentară și asistenta Matron May Parsons, cea care, la data de 8 decembrie 2020, i-a administrat prima doză bătrânei din Marea Britanie.

Întrebată ce sfaturi ar da oamenilor care sunt îngrijorați de vaccinare, doamna Keenan a spus: „Du-te și fă injecția, îţi salvează viaţa ta şi familiilor”.

Ea a spus că se simte foarte bine după ce a primit rapel și a îndemnat oamenii să meargă să facă vaccinul. „Când ai făcut-o, te simți o persoană diferită … pentru că simți că te va ajuta și îi va ajuta pe ceilalți”, a spus ea.

Doamna Parsons a adăugat că este „minunat” să o revăd pe doamna Keenan și că „ i se încălzeşte inima” să o vadă cum se descurcă atât de bine, relatează BBC.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: