Marele secret vânat acum de milioane de români a fost, în sfârșit, aflat. Rețeta simplă, din natură

Marele secret vânat acum de milioane de români a fost, în sfârșit, aflat. Rețeta simplă, din natură sursa: arhivă EVZ

În această perioadă, gospodinele se pregătesc pentru iarnă punând murături diverse. Există însă și persoane care, din neatenție sau neștiință, fac mici greșeli ce sunt decisive.

Este sezonul murăturilor, pregătite de gospodine pentru iarnă, conform tradiției care există în mult timp în țara noastră. Însă, deși anual au această îndeletnicire, multe femei fac o greșeală fără să știe. Rețetele folosite sunt variate, dar o simplă neatenția poate să ducă la rezultate dezamăgitoare.

Mici secrete de care trebuie să țineți cont

Indiferent că este vorba despre gogonele, castraveți, morcovi sau gogoșari, legumele alese pentru a fi murate trebuie atent selectate. Astfel încât să fie în stare perfectă și să nu prezinte urme de lovituri. Pentru că, în caz contrar, nu vor ieși crocante și nici nu vor rezista foarte bine peste iarnă.

O altă greșeală care nu trebuie făcută vizează sarea folosită. Este obligatoriu ca saramura să aibă în componență sare grunjoasă, nu din cea iodată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iată alte sfaturi utile atunci când puneți murături:

- Spălați foarte bine fructele și legumele pe care doriți să le murați. Orice substanță străină de pe coaja lor vă poate compromite borcanul întreg.

- Folosiți doar fructe și legume sănătoase, proaspete și ferme. Cele stricate, fie și doar foarte puțin, duc cu siguranță la stricarea întregului borcan.

- Adăugați în murături 1-2 frunze de cireș sau viță de vie. Ele conțin tanin și vor contribui la acrirea unor murături crocante și delicioase. Boabele de muștar ajută la conervarea murăturilor.

- Tăiați capetele castraveților. În partea în care a fost inflorescența aceștia conțin o enzimă care va duce la înmuierea lor în timpul acririi.

- Varza murată rezistă mult mai mult timp dacă se adaugă din când în când câte un cub de zahăr.

- Varza nu se acrește foarte tare dacă în recipient se pune o bucată de lemn de mesteacăn.

- În cazul în care folosiți oțet în loc de saramură, nu trebuie să fie mai slab de 9 grade și în niciun caz balsamic. Nu trebuie să conțină acid acetic artificial deoarece gustul murăturilor se va modifica.