Evenimentul Zilei > Justitie > MARELE SECRET al fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi a fost descoperit. CACEALMA cu dosare grele
MARELE SECRET al fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi a fost descoperit. CACEALMA cu dosare grele

MARELE SECRET al fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi a fost descoperit. CACEALMA cu dosare grele

Într-un raport al Inspecției Judiciare cu privire la cercetarea disciplinară a fostei șefe a Dna, Laura Codruța Kovesi, se precizează că au existat pasaje din înregistrarea unor convorbiri pe care aceasta avea intenția să le facă publice cu ocazia unei conferințe de presă. Din concluziile raportului reiese că Laura Codruța Kovesi, a sechestrat probe din dosare.

Potrivit reportului din cercetările efectuate precum și din nota de relații dată de doamna Livia Săplăcan, purtător de cuvânt în cadrul Direcției Naționale Anticorupție reiese că fragmente din acele înregistrări erau transpuse pe suport de hârtie și deținute de fosta șefă DNA.

"Conform notei de relații dată de doamna Livia Săplăcan, purtător de cuvânt în cadrul Direcției Naționale Anticorupție și a datelor obținute în cadrul cercetării disciplinare au rezultat următoarele: Întocmirea proiectului de comunicat de presă a fost amânată până luni dimineață, în jurul orelor 7.45 – 8.00, când, urmare a înmânării pe suport de hârtie de către procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a unor pasaje din înregistrarea unor convorbiri, purtătorul de cuvânt a început proiectul de comunicat. Din verificările efectuate nu s-a putut stabili dacă vreunul dintre procurorii de caz au avut la cunoștință de preluarea parțială a înregistăprilor în comunicat și nici cine a fost persoana care a procedat la ascultarea înregistrărilor conținute de cei doi suporți și la transcrierea acestora în vederea preluării în comunicatul de presă. (…)

De asemenea, din concluzia respectivului raport reiese că CD-urile cu înregistrările ambientale s-au aflat în posesia fostei șefe a DNA

”Față de aspectele constatate, se poate concluziona, în mod rezonabil, că în perioada 9.02 – 12.02.2018, CD-urile conținând înregistrările convorbirilor ambientale realizate de comisar-șef Florea Gabriela din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești s-au aflat în posesia doamnei procuror Laura Codruța Kovesi, la această dată procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Din verificări a rezultat faptul că la nivelul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești nu există nicio evidență privind expedierea adresei (…) și a celor două rapoarte anexate. (…) De asemenea, la nivelul Direcției Naționale Anticorupție – Structura Centrală nu există vreo înregistrare în Registrul Intrare-Ieșire a corespondenței ", se precizează în raportul Inspecției Judiciare.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: