Marea teamă. Săracii, persoanele în vârstă și cele cu dizabilități la coada tratamentului

Marea teamă. Săracii, persoanele în vârstă și cele cu dizabilități la coada tratamentului

Marea Britanie a oferit de mai mult timp îndrumări publice cu privire la momentul în care se vor refuza tratamentele de salvare a vieții, dar a ezitat, acum, pe fondul pandemiei cu coronavirus.

 

Mulți britanici își fac griji că deciziile pot dăuna săracilor, persoanelor în vârstă și persoanelor cu dizabilități.

Încercând să-și extindă capacitatea pentru pacienții cu coronavirus, Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie a înființat un spital de urgență cu 4.000 de paturi în doar nouă zile. Spitalul temporar Nightingale s-a deschis vineri la Londra, în centrul de conferințe ExCel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, negarea serviciului de sănătate pentru conservarea resurselor publice nu este nimic nou pentru Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie.

În tratamente costisitoare pentru cancer și alte boli, serviciul de sănătate limitează oficial ceea ce va cheltui pentru a amâna un deces: 30.000 de lire sterline, sau aproximativ 37.000 de dolari, pentru fiecare an de viață completă „de calitate” oferit unui pacient.

În cazul unei pandemii, îndrumările publice din partea oficialilor din domeniul sănătății de mai bine de un deceniu au fost ca medicii să se pregătească să rețină resursele rare de la cei pacienții „mai slabi”, pentru a salva mai mulți dintre cei puternici, în special cu utilizarea ventilatoarelor care susțin viața.

Totuși, după ce s-a ajuns în sfârșit la o pandemie, autoritățile medicale au explicat, zilele acestea, exact modul în care sunt luate aceste alegeri agonizante, în mod evident de teama unei dezordini publice, scrie The New York Times.

Criticat pentru răspunsul său lent la pandemie, guvernul premierului Boris Johnson a ales să evite să dezvăluie criteriile deja elaborate pentru a decide care pacienți ar trebui să moară de boală - chiar și din aceia cu o oarecare șansă de supraviețuire.

Absența îndrumării oficiale ar putea obliga efectiv medicii din prima linie să își improvizeze propriile criterii, spun avocații și eticienii, care ar putea expedia pacienții săraci, îmbătrâniți sau cu dizabilități în spatele liniei.

Medicii din Italia de Nord au raportat deja reținerea asistenței pentru astfel de pacienți pentru a se dedica  celor care au șanse mai mari. Acum, alte guverne europene și multe state americane se pronunță asupra unor politici similare de triaj în cazul în care spitalele lor devin copleșite.

Cu toate acestea, guvernul britanic are mult mai multă experiență și expertiză decât statele americane în tratamente de raționare pentru probleme medicale, ceea ce face ca eșecul său de a elabora o politică să fie în mod special frapant.

„În U.K., acestea sunt decizii ale organismelor publice pentru care sunt responsabile public”, a spus David Lock, un avocat care sfătuiește Asociația Medicală Britanică în probleme legale și etice. „Prin urmare, este nevoie urgentă de un cadru clar pentru ca medicii să ia aceste decizii în numele organismelor publice care le angajează.”