Evenimentul Zilei > Actualitate > Marea Neagră, păzită de militari NATO, în izolare la bordul navelor
Marea Neagră, păzită de militari NATO, în izolare la bordul navelor

Marea Neagră, păzită de militari NATO, în izolare la bordul navelor

Sute de marinari militari, membri ai echipajelor de pe cinci nave NATO, aflate în escală în portul Constanța, sunt nevoiți să stea în izolare la bordul navelor, pentru respectarea măsurilor de limitare a răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

Cinci nave militare străine fac o escală în portul Constanța, în perioada 11-16 noiembrie. Nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia), vânătoarele de mine „Tsibar” (Bulgaria), „Alghero” (Italia), „Orion” (Franța), „Edremit” (Turcia), precum și dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” alcătuiesc Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Împotriva Minelor, care operează în Marea Neagră, în perioada 29 octombrie – 18 noiembrie.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, înainte de escala din portul Constanța, gruparea navală NATO a participat la misiuni specifice în bazinul Mării Negre, a participat la Exercițiul multinațional „Poseidon 20”, organizat de forțele navale ale Bulgariei, și a executat exerciții comune cu navele militare ucrainene, în vestul Peninsulei Crimeea.

Pentru respectarea măsurilor de limitare a răspândirii și infectării echipajelor navelor militare cu noul coronavirus, au fost anulate vizitele oficialilor militari străini la autoritățile militare și civile din Constanța, precum și activitățile de instruire comune, din portul militar, iar marinarii militari străini vor rămâne în izolare la bordul navelor, pe toată perioada escalei din România.

Prezența maritimă a Alianței Nord-Atlantice în bazinul pontic a devenit ceva firesc, ca o continuare normală a măsurilor de asigurare-reasigurare a securității colective, pe flancul estic, susține Statului Major al Forțelor Navale, dată fiind importanța strategică a regiunii Mării Negre.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: