Evenimentul Zilei > International > Marea Britanie renunță la pașaportul de vaccinare. De ce îl consideră inutil
Marea Britanie renunță la pașaportul de vaccinare. De ce îl consideră inutil

Marea Britanie renunță la pașaportul de vaccinare. De ce îl consideră inutil

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că renunță la ideea introducerii unui pașaport de vaccinare. Acesta ar fi trebui să le confere persoanelor vaccinate accesul pe stadioane, în cluburi, la concerte și în alte zone aglomerate.

Pașaportul de vaccinare este considerat inutil datorită campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

„Nu ar trebui să facem lucruri doar de dragul de a le face”, a declarat ministrul Sănătății Sajid Javid.

Pașaportul de vaccinare, aspru criticat de către unii parlamentari și organizatorii de evenimente, ar fi trebuit să fie introdus la finalul lunii septembrie.

,,L-am luat în considerare, aşa cum trebuia, şi îl vom păstra ca opţiune de rezervă, dar sunt bucuros să anunţ că nu vom continua cu planul de a introduce paşaportul de vaccinare”, a spus Javid, într-un interviu dat la BBC.

Se elimină obligația călătorilor dublu vaccinați din anumite țări de a face un test PCR

În același interviu, Ministrul Sănătății a mai precizat că vrea să elimine obligația călătorilor dublu vaccinați din anumite țări de a fi supuși unui test PCR costisitor la 2 zile după sosirea în Anglia.

Mai mult, nu anticipează alte lockdown-uri, deși „ar fi iresponsabil să nu luăm asta în considerare”;

În cazul în care se ia o decizie privind o eventuală vaccinare a minorilor între 12 şi 15 ani, ”această campanie poate începe într-o săptămână”, iar școlile se pregătesc deja pentru asta.

80% din populația de peste 16 ani a primit două doze de vaccin

În Marea Britanie, peste 80% din populația de peste 16 ani a primit două doze de vaccin, dar cu toate acestea, incidența în Marea Britanie este de aproximativ 40.000 de cazuri zilnice.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să detalieze zilele viitoare planul în privinţa luptei împotriva COVID-19 pentru perioada de iarnă, scrie dcbusiness.ro.

Potrivit presei britanice, vaccinarea în masă ar urma să rămână pilonul central, prin iniţierea unui program de administrare a rapelului şi printr-o decizie privind o eventuală vaccinare a minorilor între 12 şi 15 ani.

Sajid Javid şi-a mai exprimat intenţia de a elimina „cât mai repede posibil” obligaţia ca persoanele dublu vaccinate care vin din anumite ţări să se supună unui costisitor test PCR de depistare la două zile după sosirea lor în Anglia.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: