Evenimentul Zilei > International > Marea Britanie, afectată de o furtună violentă! Mai multe zboruri au fost anulate
Marea Britanie, afectată de o furtună violentă! Mai multe zboruri au fost anulate

Marea Britanie, afectată de o furtună violentă! Mai multe zboruri au fost anulate

Marea Britanie a fost lovită joi dimineață de o furtună violentă care a provocat anulări de zboruri și perturbări pe liniile de cale ferată. Furtuna "Doris", care se manifestă prin ploi și vânturi violente, urmează să afecteze mai multe regiuni din sudul până în nordul Regatului Unit, au avertizat autoritățile.

Un vârf al vitezei vântului, de 151 kilometri pe oră, a fost înregistrat joi dimineață în nordul Țării Galilor, potrivit poliției, citată de Agerpres. 

În Irlanda de Nord, administratorul rețelei de energie electrică a informat că până la 20.000 de clienți au fost privați de electricitate, dintre care 7.000 continuau să nu aibă curent la mijlocul dimineții.

Pe aeroportul Heathrow din Londra, cel mai mare din țară, aproximativ 10% din zboruri ar urma să fie anulate, a anunțat aeroportul într-un comunicat. Compania aeriană irlandeză Aer Lingus a declarat pe site-ul său că a anulat joi 12 zboruri între Regatul Unit și Irlanda.

De asemenea, au fost afectate de furtună liniile de cale ferată, mai ales la Londra, provocând numeroase întârzieri și anulări de trenuri.

Șoferii britanici sunt sfătuiți să fie vigilenți, chiar să amâne deplasările în centrul și nordul Angliei. Autostrada M80, la nord-est de Glasgow (Scoția), a fost închisă parțial joi dimineață în urma ninsorilor, potrivit Traffic Scotland, organismul de supraveghere a rețelelor rutiere din Scoția. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.