Evenimentul Zilei > Actualitate > Mare șef dat afară din Poliția Română a fost prins copiind la examenul pentru Poliția Locală. ”Recompensat” cu un post de conducere
Mare șef dat afară din Poliția Română a fost prins copiind la examenul pentru Poliția Locală. ”Recompensat” cu un post de conducere

Mare șef dat afară din Poliția Română a fost prins copiind la examenul pentru Poliția Locală. ”Recompensat” cu un post de conducere

Comisarul-șef Cornel Drumariu, fostul șef al Poliției Sectorului 4, scos din uniformă pe motive disciplinare, a fost prins copiind la examenul de angajare pe o funcție de conducere în cadrul Poliției Locale Sector 3. Deși lucrarea a fost anulată el a ajuns „temporar” în postul vizat.

Nu a contat că lucrarea acestuia a fost anulată de comisia de examen. Câteva luni mai târziu fostul ofițer de poliție a reușit să se angajeze, ca simplu lucrător, la arhiva primăriei de sector, iar de acolo a fost împuternicit adjunct al Poliției Locale, tocmai funcția pentru care, inițial, fusese declarat respins prin anularea lucrării.

Comisarul-șef prins băut la volan

Comisarul șef Cornel Drumariu era în anul 2019 șef al Poliției Sector 4, după ce, ani la rând, a condus Poliția Sectorului 3. În luna mai, ofițerul și-a serbat ziua de naștere la un restaurant din sectorul 4, însă după petrecere, acesta a fost prins băut la volan de un echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră. În urma verficării cu aparatul alcooltest, ofițerul avea în aerul expirat o concentrație de 0,43 mg/litru alcool pur.

În seara respectivă și-a distrus cariera și chestorul Ionuț Stan, pe atunci șef al Direcției Cazier Judiciar, care participase la aceeași petrecere și care a fost prins în timp ce conducea cu o alcoolemie de 0,16 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Obligat să plece din poliție, comisarul șef Drumariu s-a înscris la un concurs organizat pentru ocuparea funcției de director general adjunct al Poliției Locale Sector 3, care a avut loc anul acesta, la data de 20 ianuarie. Fostul polițist a fost declarat respins, după ce comisia i-a anulat lucrarea. Surse din cadrul instituției au afirmat, pentru Gândul, că pe foaia de examen ar fi fost observate niște semne care ar fi indicat răspunsurile corecte.

A copiat… dar a reușit

Declarat respins, Cornel Drumariu s-a angajat la arhiva primăriei, iar de aici a fost împuternicit, până la sfârșitul anului, tocmai pe funcția pe care nu reușise s-o obțină prin concurs.

„Domnul Drumariu Cornel este salariatul instituției noastre și ocupă funcția publică de execuție de expert clasa I, gradul profesional superior în cadrul Serviciului Prelucrare Documentații, iar în perioada 19.07. 2021 – 31.12.2021 exercită temporar funcția publică de conducere de Director General Adjunct, clasa I, gradul II, în cadrul Direcției Generale de Poliție Locală din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 3.

Domnul Drumariu Cornel a participat la concursul organizat în data de 20.01.2021, pentru ocuparea funcției publice de conducere de Director General Adjunct, clasa I, gradul II – Direcția Generală de Poliție Locală. Lucrarea scrisă a fost anulată de către comisia de concurs în cadrul probei scrise”, a transmis Primăria Sectorului 3, informează Gândul.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: