Evenimentul Zilei > International > Mare fumător, Kim interzice țigara în Coreea de Nord. Nici străinii nu au voie. Dar el?
Mare fumător, Kim interzice țigara în Coreea de Nord. Nici străinii nu au voie. Dar el?

Mare fumător, Kim interzice țigara în Coreea de Nord. Nici străinii nu au voie. Dar el?

Rare sunt datele precise despre Coreea de Nord, cea mai izolată țară din lume. Totuși, potrivit unor rapoarte, peste 46,1 din bărbații nord-coreeni sunt fumători. Să-l imite, în cazul unora, pe Marele Cârmaci?

Phenian va posta semne de interzicere a fumatului în zonele desemnate, astfel încât oamenii să nu fumeze în aceste zone, a precizat DPRK Today.

„Consolidarea controlului legat de tabagism este o cerință importantă pentru protecția vieții și sănătății oamenilor”, a adăugat site-ul web. Coreea de Nord a organizat o reuniune rară a Adunării Populare Supreme (SPA) la 4 noiembrie, și a adoptat o lege anti-fumat care specifică locurile în care fumatul este interzis.

Legea recent adoptată are însă un obstacol major în calea ei: însăși liderul de la Phenian. Kim este cunoscut ca fiind un fumător înrăit.

Ratele generale privind fumatul în Coreea de Nord rămân ridicate. Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, rata fumatului, în special în rândul bărbaților, este de peste 46,1%, procent considerat mult subestimat.

Oficial, femeile nu fumează iar țigările sunt interzise celor cu vârsta de sub 17 ani. Potrivit Tobacco Atlas,  aproximativ 71.000 de decese sunt cauzate anual de boli legate de fumat.

Legat de fumat, se explică în parte de ce Kim, în vârstă de 36 de ani, a suferit o operație cardio-vasculară în acest an, potrivit unor surse.

Tatăl său Kim Jong-il și bunicul, Kim Ir-sen, au murit de infarct. Amândoi erau fumători.

Foto: Facebook

 

PAGINA ANTERIOARA