Evenimentul Zilei > Social > Mare atenție la umflăturile de pe picior şi braț. Nu vă puteți imagina ce boli fatale ascund
Mare atenție la umflăturile de pe picior şi braț. Nu vă puteți imagina ce boli fatale ascund

Mare atenție la umflăturile de pe picior şi braț. Nu vă puteți imagina ce boli fatale ascund

Coagularea este normală, dar cheagurile pot fi periculoase atunci când nu se dizolvă singure. Odată formate cheagurile, acestea se pot deplasa în alte părți ale corpului, provocând boli extrem de grave.

Există mai multe semne și simptome ale cheagurilor de sânge, şi toate sunt importante deoarece cheagurile pot provoca tromboze venoase profunde (TVP), iar acest lucru poate fi periculos și veți avea nevoie de asistență medicală rapidă.

De asemenea, cheagurile arteriale din creier cunoscute şi ca accidente vasculare cerebrale, poate fi alt semn. Sau cheagurile din arterele cardiace care provocă atacuri de cord. Mai clar, aceste boli se pot ascunde după niște banale umflături aflate pe braț sau picior.

Există mai multe simptome ale unui cheag de sânge: în picior sau braţ

Acestea includ umflarea, durerea sau sensibilitatea care nu sunt cauzate de vătămări, pielea caldă la atingere și roșeața sau decolorarea pielii. Stop Health Clot spune: „Dacă puteți recunoaște aceste semne și simptome, vă puteți salva viața sau a unui prieten ori a unui membru din familie”.

Se adaugă: „Dacă aveți aceste semne sau simptome, avertizați-vă medicul cât mai curând posibil. Dacă un cheag vă acaparează venele în brațe sau picioare, acestea pot părea albăstrui sau roșiatice. De asemenea, pielea dvs. ar putea rămâne decolorată de la deteriorarea vaselor de sânge după aceea şi este destul de grav.

„O embolie pulmonară în plămâni vă poate face pielea palidă, albăstruie și îngroșată”

Există, de asemenea, mai multe semne ale unui cheag de sânge, potrivit American Heart Association. Aceste semne includ „probleme de vorbire sau de înțelegere a vorbirii, sugerând un posibil accident vascular cerebral”. Cheagurile de sânge devin mai frecvente pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, mai ales când au peste 65 de ani. Mai mult, puteți avea un risc mai mare dacă aveți un istoric familial de cheaguri de sânge.

Uneori, poate apărea un cheag de sânge într-o venă fără un factor de risc aparent subiacent. Poate fi foarte grav și poate duce la o embolie pulmonară. Acesta este momentul în care cheagurile de sânge din vene se desprind, se deplasează prin fluxul sanguin și se blochează în plămâni.

O embolie pulmonară poate pune viața în pericol și are nevoie imediat de tratament. Dacă este diagnosticată cu tromboze venoase profunde (TVP), tratamentul principal este un anticoagulant, cum ar fi warfarina și rivaroxabanul. La sfatul medicului specialist, probabil că veți lua comprimatele timp de cel puțin trei luni.

Dacă sunteți gravidă sau tocmai ați născut, riscul dvs. este mai mare. În mod similar, dacă aveți o afecțiune inflamatorie, cum ar fi boala Crohn sau artrita reumatoidă, acest lucru vă poate crește riscul de formare a cheagurilor, spun medicii, potrivit Expres.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: