EXCLUSIV. Marcel Vela, fost ministru de Interne în Guvernul Orban, candidat la prezidențiale în 2024

EXCLUSIV. Marcel Vela, fost ministru de Interne în Guvernul Orban, candidat la prezidențiale în 2024

Propunerea-surpriză  nu vine din partea PNL. Ci din partea șefului unui sindicat al polițiștilor, Christian Ciocan.

Sindicalistul s-a declarat a fi un fan convins al fostului ministru liberal. Ce îl recomandă pe Marcel Vela pentru o candidatură la prezidențialele din 2024, potrivit sindicalistului Christian Ciocan

Faptul că a condus un minister de forță, că a gestionat bine pandemia, că a dialogat cu sindicatele, că este carismatic și că este bănățean. 

Ce spune sindicalistul Ciocan despre fostul ministru de Interne, potrivit Dcnews:

Ne puteți urmări și pe Google News

,,Un ministru de Interne nu conduce orice fel de minister, ci unul dintre ministerele de forță ale unei țări. După cum s-a văzut în situații deosebite pentru țară, cum ar fi starea de urgență, au trebuit să fie luate niște decizii cu care până atunci, în ultimii 30 de ani, România nu se mai confruntase.,, 

,,Pentru prima oară în ultimii 30 de ani, un ministru de Interne, Marcel Vela, a devenit de facto și șeful forțelor armate implicate în gestionarea stării de urgență. Practic, a fost conducătorul armatei de interior,,.

Dar principala calitate a lui Marcel Vela de care se arată entuziasmat Christian Ciocan este faptul că fostul ministru a dialogat cu sindicatele. Sindicate despre care Ciocan acesta recunoaște că pun presiune pe orice ministru, indiferent de minister.

,,Când a auzit de dorința sindicatelor de a dialoga, nu numai că și-a făcut timp, dar, în ciuda unei întâlniri de guvern, ministrul Vela a înțeles importanța întâlnirii cu sindicatele. L-a sunat pe premierul de atunci, a amânat întâlnirea pe motivul reunii cu sindicatele. «Domnilor, vă stau la dispoziție până când terminați ce aveți de spus», a rememorat Christian Ciocan.

 

Ciocan supralicitează: MAI, trambulină pentru prezidențiale

Sindicalistul deplânge faptul că Marcel Vela a fost înlocuit din funcția de ministru: ,,Nu înțelegem această schimbare din funcție în condițiile în care același partid este la guvernare. Nu o contestăm sub nicio altă formă, dar pentru noi este de neînțeles,,. 

În finalul comentariului său, sindicalistul Christian Ciocan lansează provocarea:

„În încheiere, vreau să spun că ministrul Vela este bănățean. Banatul trebuie să fie mândru că și-a trimis la București acest fecior. Plecarea de la ministerul de Interne nu reprezintă un final,,.

,,Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România apreciază că perioada petrecută la MAI reprezintă, din acest moment, trambulina ministrului Vela. Federația crede că, la următoarele alegeri prezidențiale, Marcel Vela va fi principalul candidat”, a comentat hotărât Christian Ciocan.

Veleitățile de casting ale liderului sindical Christian Ciocan mai au de așteptat. Deocamdată  PNL nu a demarat căutările pentru prezidențiabilul din anul 2024. 

Christian Ciocan nu este singurul care l-a lăudat pe liberalul Marcel Vela pentru mandatul avut în fruntea ministerului de Interne. 

Și deputatul PNL Florin Roman și-a exprimat public nemulțumirea pentru înlocuirea foștilor ministri liberali Violeta Alexandru, Marcel Vela și Marcel Boloș. Iar alți membri ai PNL din conducerea centrală a partidului au reclamat în interiorul formațiunii schimbările făcute de Ludovic Orban.