Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu susține „plăcuțele bilingve” din Transilvania. „Să nu ne auzim vorbe că iarăși vrem să vindem Ardealul”
Marcel Ciolacu susține „plăcuțele bilingve” din Transilvania. „Să nu ne auzim vorbe că iarăși vrem să vindem Ardealul”

Marcel Ciolacu susține „plăcuțele bilingve” din Transilvania. „Să nu ne auzim vorbe că iarăși vrem să vindem Ardealul”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, vineri, la congresul UDMR, despre actualele probleme ale românilor aflați în criză economică. Împotriva scumpirilor alimentelor și utilităților, autoritățile trebuie să acționeze „împreună”, indiferent de apartenența politică. Liderul social-democraților a precizat că dacă PSD „a rezistat cu plăcuţa suedeză”, nu are nimic împotriva „plăcuţelor bilingve”.

Marcel Ciolacu a fost abordat, în drum spre congresul UMDR, în privința plăcuțelor bilingve din Transilvania. Președintele social-democraților a precizat că „a rezistat PSD cu plăcuţa suedeză”, motiv pentru care „nu (n.r. vede) o problemă cu plăcuţele bilingve”.

Marcel Ciolacu, discurs fulminant susținut cu ropote de aplauze

Liderul PSD a susținut un discurs și în cadrul congresului UDMR și a comentat problemele financiare ale românilor puși în fața scumpirilor de peste 20%, în marea lor majoritate. „Împotriva acestor lucruri trebuie să acționăm împreună”, a explicat Marcel Ciolacu, solicitându-i președintelui UDMR, Kelemen Hunor, la finalul discursului, să le „traducă” guvernanților ceea ce a transmis „ca să nu ne mai auzim vorbe că iarăși vrem să vindem Ardealul”.

„Domnule Hunor, o ultimă rugăminte, pentru că faceți parte din coaliția de guvernare, vă rog mult să le traduci exact ce am vrut să spun aici colegilor din coaliție, poate și domnului președinte Iohannis, ca să nu ne mai auzim vorbe că iarăși vrem să vindem Ardealul”, s-a exprimat, la finalul discursului, Marcel Ciolacu. Declarațiile au stârnit amuzamentul politicienilor, care au început să aplaude poziția liderului PSD.

Luptele politice nu reprezintă o prioritate. Românii se confruntă cu criza economică

„Problemele cetățenilor astăzi sunt facturile și scumpirile. Și împotriva acestor lucruri trebuie să acționăm împreună. Vă spun sigur că putem citi cum vrem facturile, în română, în maghiară, în engleză, la fel de mari vor fi. Ideea este ce facem pentru ca cetățenii să treacă cu bine peste această iarnă”, a spus Marcel Ciolacu, precizând că prioritatea zero a partidului pe care îl conduce este plafonarea prețurilor la energie și gaze.

„Vreau să avem discuții cu toate partidele responsabile pentru a construi o majoritate solidă, să trecem cât mai repede acest proiect de lege pin Parlament”, a mai adăugat liderul PSD, potrivit digi24.

În luna aprilie 2020, președintele Klaus Iohannis a criticat un proiect de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Liderul statului a acuzat PSD că a ajutat UDMR să treacă actul normativ în Camera Deputaților.

„Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?”, a spus, la acel moment, Klaus Iohannis.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: