Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu îi dă frisoane lui Cîțu înainte de congres: „Să nu se mai chinuie!”
Marcel Ciolacu îi dă frisoane lui Cîțu înainte de congres: „Să nu se mai chinuie!”

Marcel Ciolacu îi dă frisoane lui Cîțu înainte de congres: „Să nu se mai chinuie!”

PSD prevestește finalul carierei de prim-ministru pentru Florin Cîțu, după congresul PNL care se va desfășura, cu 5.000 de participanți, la Romexpo, în weekend.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu s-a arătat indignat de lipsa de responsabilitate a guvernanților PNL, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, în actualul context epidemiologic. Într-o postare pe Facebook, președintele PSD a subliniat că cei 5.000 de participanți la congresul PNL vor da naștere unui adevărat focar de COVID la Romexpo.

„Culmea tupeului! Să susțină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanții, în frunte cu președintele Iohannis! – încalcă orice restricții, organizând un Congres cu 5.000 de oameni – un adevărat focar național de COVID-19 în plin val 4 al pandemiei!”, a scris Marcel Ciolacu în postarea de pe Facebook.

Liderul PSD a anunțat ce se va întâmpla după acest weekend, în Parlament, cu guvernul condus de Florin Cîțu. El a precizat că voturile PSD vor contribui la demiterea guvernului Cîțu, în urma moțiunii de cenzură sau a votului de neîncredere pentru viitorul guvern.

„Le spun clar, să nu se mai chinuie! Prin Parlament, cu voturile PSD, vor obține doar un singur lucru: Guvernul Cîțu va fi trimis acasă!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Înregistrare incredibilă din PNL: Dacă mă votați, vă angajez la stat. AUDIO
PNL

Congresul PNL a fost programat în weekend

Congresul PNL se va desfășura în această sâmbătă, la București, la Romexpo. La eveniment vor participa un număr de 5.000 de delegaţi din toată ţara, în condițiile în care Capitala este lovită în plin de valul patru de pandemie.

La congresul PNL va fi ales viitorul preşedinte al partidului, în cursă fiind înscrişi doi candidaţi. Este vorba despre cel care deține, în prezent, această funcție, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu. Ceilalţi membri ai conducerii PNL, secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii urmează să fie aleşi duminică, de Consiliul Naţional al partidului.

Florin Citu

Guvernul a modificat nivelul de la care se aplică restricțiile

Evenimentul PNL  se va desfășura după ce au fost modificate pragurile de introducere a restricțiilor de circulație anti-COVID. Rata de infectare pe ultimele 14 zile, în București, a ajuns la 3,77  la mie, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Național de Sănătate Publică. Astfel, având în vedere rapiditatea cu care se înmulțesc infectările cu coronavirus, este de așteptat ca rata de incidență să atingă sau chiar să depășească 4 la mie până sâmbătă.

Or, în ultima ședință, guvernul a majorat pragul de la care se aplică anumite restricții, de weekend, de la 4 la mie, la 6 la mia de locuitori.

Interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, se va aplica în cazul în care pragul de incidență cumulată pe 14 zile va atinge 6/1.000 de locuitori. Până la adoptarea acestei hotărâri, peagul de incidență era de 4 la mia de locuitori.

Pragul de la care se limitează programul comercianților, în intervalul orar 5,00 – 18,00, a fost majorat de la 4/1.000 de locuitori, în prezent, la 6/1.000 de locuitori.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: