Marcel Ciolacu a fost prezent, luni, alături de Nicolae Ciucă la o întâlnire informală cu reprezentanții Black Sea Oil, tema principală fiind taxa de solidaritate.
În urma întrevederii, președintele PSD a declarat că s-a ajuns la „o abordare comună”, iar în acest moment compania se încadrează în prevederile legii. Black Sea Oil & Gas este deţinută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, este o companie independentă de energie cu sediul în România care desfăşoară operaţiuni de dezvoltare a resurselor de gaze naturale.
Marcel Ciolacu, despre discuția cu reprezentanții Black Sea Oil
„A fost o întâlnire informală. S-au expus anumite motive, că anul trecut nu au avut activitate. S-a ajuns la o abordare comună. În acest moment se respectă... Nu consideră că nu se încadrează (în plata taxei de solidaritate), pentru că se încadrează, este prins în lege chiar dacă nu ai avut activitate anul trecut. Este până la urmă o taxă pe o perioadă determinată, numai pe doi ani de zile, deci este un lucru stabilit”, a afirmat Ciolacu.
În cursul zilei de luni, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat, întrebat dacă cei de la compania Black Sea Oil ar fi cerut o derogare de la plata taxei pentru solidaritate, că va avea o întrevedere luni după-amiază cu ceilaţi lideri ai coaliţiei şi cu reprezentanţii Black Sea Oil, iar printre subiectele abordate va fi şi cel al plăţii taxelor.
„În acest moment, am stabilit o întâlnire cu ceilalţi co-preşedinţi ai coaliţie şi ne vedem astăzi după-amiază cu reprezentanţii Black Sea Oil şi sigur că unul dintre subiectele abordate va fi şi cel al plăţii taxelor, în conformitate cu directiva europeană şi cu ordonanţa de urgenţă, ceea ce, în momentul de faţă, este foarte clar prevăzut pe de o parte şi de către Regulamentul UE şi de ordonanţa aprobată în Guvern”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat, la finalul BEX al PNL. Premierul a punctat că nu s-a discutat până acum în particular cu reprezentanții companiei, potrivit news.ro.