Marcel Ciolacu a făcut, azi, la finalul Consiliul Politic Național al PSD, primul anunț despre presupusul pact de necolaborare cu AUR. Acesta spune că nu știe nimic de niciun pact și că partidul pe care-l conduce nu a lucrat niciodată cu AUR.
Întrebat de oamenii din sală dacă PNL și PSD au vreun pact de a nu colabora AUR și care va fi relația PSD-AUR de la 1 iunie, președintele PSD a spus că nu a avut niciodată un astfel de pact. „Noi nu am colaborat niciodată cu cei de la AUR. N-am văzut pe cineva... Întrebați-i pe cei de la USR, ei de obicei depun moțiuni comune cu cei de la AUR”, a declarat, azi, Marcel Ciolacu, la finalul Consiliul Politic Național al PSD.
Ciolacu a mai spus că USR s-ar putea să știe mai multe lucruri. „Am văzut scenariile domnului Drulă. Mă bucur că suntem urmăriți atât de mult. Că au descoperit cheia succesului în PSD, cum face cu AUR-ul”, a mai spus Ciolacu.
„Și eu și colegii mei încercăm să înțelegem ce face USR-ul de mult timp, dar nu am reușit”, a încheiat Marcel Ciolacu, lansând atacuri către USR.
Ciolacu nu e interesat de ajutorul AUR
Marcel Ciolacu a vorbit despre AUR și săptămâna trecută. Acesta a spus că PSD nu este interesat de ajutorul partidului AUR, în Parlament, în cazul în care coaliția de guvernare cu PNL și UDMR se va rupe.
„Nu am apelat la George Simion și nici la AUR pentru susținere Parlamentară. Nu am făcut-o pentru că nici măcar nu mi-a trecut prin cap să fac așa ceva”, a declarat Marcel Ciolacu, zilele trecute.
Angajamentele PSD-ului
Rotativa a intrat în linie dreaptă, iar PSD a pregătit programul de guvernare al Cabinetului Ciolacu și obiectivele macroeconomice. Iată principalele angajamente ale PSD-ului:
- Dublarea investițiile publice în economie la 126 miliarde lei în 2024, față de 59 miliarde lei in anul 2021
- Sprijinirea a peste 100.000 de companii care produc în România, din care 99% IMM (63.000 doar prin programele derulate de MFP și din FE perioadele 2014-2020 și 2021- 2027 și PNRR
- La sfârșitul lui 2024 să avem un PIB de 360 miliarde euro, cu 50% mai mult față de nivelul din 2021
- Micșorarea datoriei guvernamentale la la 46% din PIB, în 2024, de la 49% cât era în anul 2021
- La 1 ianuarie 2025, niciun salariat cu normă întreagă și un copil în întreținere nu va câștiga mai puțin de 500 euro net lunar
- La 1 ianuarie 2025, niciun tânăr cu vârsta mai mică de 26 de ani, angajat cu normă întreagă din România nu va câștiga mai puțin de 500 euro net lunar
- La 1 ianuarie 2025 peste 1,5 milioane contracte individuale de muncă vor fi remunerate cu peste 1.000 euro net