Mai mulți bani la salariu, pentru români. Ce se întâmplă cu impozitul care înghite o mare felie din venituri

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că este de acord ca impozitarea muncii să scadă dar nu oricum, trebuie găsită sursa de finanțare înainte de a lua această măsură.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la Parlament, că impozitarea muncii trebuie să scadă, dar trebuie găsită sursa de finanțare în momentul în care s-ar lua această decizie.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă este de acord cu reducerea CAS, una din propunerile liberale: „Şi cu ce venim în loc? Noi am propus o taxă de solidaritate. Când vii să scoți o taxă trebuie să vezi de unde vii să înlocuiești veniturile pe care le pierzi la buget. Eu sunt total de acord că impozitarea muncii trebuie să scadă în România, nu putem rămâne în continuare cu 45%. Dar sunt şi total de acord că impozitarea capitalului trebuie să înceapă şi în România. Deci aici e echilibrul. Dacă vrem să fim pompieri să venim peste noapte cu propuneri, îi anunț pe cei din PNL că nu suntem în alegeri”, a explicat președintele PSD.

Ce spune liderul PSD despre fostul preşedinte al AEP Constantin Mituleţu-Buică

În legătură cu faptul că fostul preşedinte al AEP Constantin Mituleţu-Buică şi-a reluat funcţia de secretar general al AEP, Marcel Ciolacu a spus că nu poate să comenteze.

„Nu-mi cereţi să încalc legea sau să fac un abuz în serviciu de dorinţa dacă este normal sau anormal. Domnul Mituleţu a câştigat un concurs de secretar general. Nu am în atribuţiile mele la Cameră nici să-l schimb pe domnul Mituleţu. Nu este un loc călduţ. Dânsul, înainte să fie preşedinte la AEP, a fost secretar general. Din punctul meu de vedere, când s-a adus atingere instituţiei AEP, eu i-am solicitat domnul Mituleţu că ar fi cazul să-şi înainteze demisia. Cred că a fost super corect”, a mai spus preşedintele PSD.

Ce spune despre numirea lui Toni Greblă la AEP

Întrebat în legătură cu faptul că PNL nu ar dori numirea lui Toni Greblă în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a spus:

„Nu există niciun blocaj. Îmi pare rău dar şi domnul Toni Greblă a fost judecător la Curtea Constituţională. Cu toţii avem un trecut. O să fie în Parlament un vot pe AEP, cred că nu va fi mâine, va fi peste două săptămâni”, a spus Ciolacu, întrebat despre faptul că liberalii ar dori rediscutarea situaţiei privind numirea lui Toni Greblă la AEP, pentru a fi pus un independent în fruntea acestei instituţii.

Despre preluarea acestei funcţii de către un liberal, Ciolacu a spus: „Repet, despre preşedintele AEP nu discutăm politic şi nu îl împărţim politic între PSD şi PNL. A existat o procedură în Parlament, unde s-au depus anumite dosare, unele au fost acceptate. (...) Deci, sunt ferm convins de independenţa instituţiei. Experienţa domnului Greblă poate să asigure independenţa la AEP”, a adăugat Ciolacu, potrivit Agerpres.