Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu, despre Congresul PNL: ”O rușine națională, un festival al Covidului”
Marcel Ciolacu, despre Congresul PNL: ”O rușine națională, un festival al Covidului”

Marcel Ciolacu, despre Congresul PNL: ”O rușine națională, un festival al Covidului”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a criticat dur modul de organizare al Congresului PSD, în plin val patru al pandemiei. El a catalogat reuniunea liberalilor la Romexpo drept o rușine națională.

Marcel Ciolacu a spus că liberalii, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, i-au sfidat pe toți românii. „N-am asistat astăzi la un exercițiu democratic. Am asistat astăzi la o rușine națională, la un partid care a sfidat total democrația, regulile și pe toți românii. Și-au bătut joc de lege și toate aceste lucruri s-au întâmplat cu girul așa-zisului președinte al României, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, și în acest al doilea mandat al său, a demonstrat că nu poate să fie președintele României, nu depășește nivelul de președinte al Partidului Național Liberal. Este inadmisibil să modifici legi în Guvernul României astfel încât tu și partidul tău să poți ține un congres.

Partidul Social Democrat nu a putut ține congres fizic pentru că erau o mie de cazuri pe zi și 14 decedați. Astăzi sunt peste opt mii de cazuri pe zi și peste 150 de decedați de Covid. Este o rușine națională ceea ce au făcut ei astăzi. Nu a fost un festival al democrației, a fost un festival al covidului”, a declarat Marcel Ciolacu în platoul Antena 3.

Marcel Ciolacu, despre moțiunea de cenzură

Liderul PSD a mai spus în ce condiții va semna moțiunea de cenzură depusă de AUR și USR-PLUS. Pe 28 septembrie, Curtea Constituțională a României va judeca conflictul constituțional dintre Parlament și Guvern pe tema moțiunii de cenzură, sesizat de premierul Florin Cîțu.

”Marți, așteptăm decizia CCR-ului și dacă în decizie se spune că este conflict vom depune în aceeași zi moțiunea de cenzură a Partidului Social Democrat cu semnăturile sau fără semnăturile celor de la USR sau de la AUR. Dacă decizia CCR-ului spune că nu a existat conflict, Partidul Social Democrat, în totalitatea membrilor Parlamentului României vor vota moțiunea deja depusă de USR și AUR. Nu mai poate să stea un prim-ministru care a încălcat toate legile României și toate legile de bun-simț.”

Florin Cîțu, noul președinte al PNL

Florin Cîţu a câştigat sâmbătă mandatul de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. El a obţinut 2.878 de voturi „pentru” din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban – 1.898 de voturi „pentru”.

De asemenea, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Curţii de Arbitraj cu 2.381 de voturi, iar Mihai Barbu – preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori cu 3.808 voturi.

Duminică se reuneşte, tot la Romexpo, Consiliul Naţional al PNL, pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: