Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu aruncă bomba pe scena politică. Câte zile mai are Florin Cîțu la Palatul Victoria
Marcel Ciolacu aruncă bomba pe scena politică. Câte zile mai are Florin Cîțu la Palatul Victoria

Marcel Ciolacu aruncă bomba pe scena politică. Câte zile mai are Florin Cîțu la Palatul Victoria

Moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și Partidul AUR ar putea fi votată chiar înainte de congresul PNL din 25 septembrie.

Această estimare îi aparține președintelui PSD, Marcel Ciolacu, într-o intervenție în podcastul EVZ-Play, moderat de jurnaliștii Robert Turcescu, Mirel Curea, redactorul șef adjunct al Evenimentul Zilei și Octavian Hoandră.

Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnalistul Robert Turcescu în legătură cu șansele ca moțiunea de cenzură să fie votată înainte de alegerea președintelui PNL. Liderul PSD a precizat că este posibil ca răspunsul CCR la contestația formulată de Guvern împotriva Parlamentului să vină într-un timp mult mai scurt.

„Răspunsul de la CCR ar putea veni înaitne de congresul PNL și vom vota moțiunea”, a spus Marcel Ciolacu în podcastul Evz Play.

Moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și Partidul AUR va fi citită în plenul Parlamentului astăzi, joi, 9 septembrie. Aceasta va fi supusă la vot, însă, după ce Curtea Constituțională se va pronunța cu privire la contestația guvernului.

Ciolacu crede că USR PLUS și PNL se vor împăca

În acest context, liderul PSD a precizat că indiferent cum, premierul Florin Cîțu își va pierde poziția.

„Cîțu nu mai este prim-ministru și nu are nici o șansă să rămână. Indiferent când vine moțiunea la vot, Florin Cîțu va pica. Oricum, în cel mult 38 de zile el va trebui să vină în fața Parlamentului este ultimul său deadline al lui Florin Cîțu”, a precizat Marcel Ciolacu în podcast.

Chiar și așa, însă, Marcel Ciolacu este sigur că PNL și USR PLUS se vor împăca, cel mai probabil după congresele de alegeri ale celor două partide. Necunoscuta este dacă viitoarea coaliție se va face în jurul lui Florin Cîțu sau a altui premier.

„Se vor împăca. Se vor reașeza la masă, își vor împărți, iar, funcțiile și banii și vor ieși spunând că interesul national este mult mai important decât certurile lor din coaliție. Oricum domnul Cîțu este picat”, a mai spus Marcel Ciolacu, în podcastul moderat de Robert Turcescu și Mirel Curea.

PSD nu ia în calcul susținerea unui guvern minoritar PNL

În acest context, Marcel Ciolacu a precizat că nu se pune problema ca PSD să inițieze o procedură de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Aceasta chiar și în condițiile în care îl consideră responsabil pentru actuala criză politică. Liderul PSD a subliniat că, în nici un caz social-democrații nu vor susține un guvern minoritar al PNL, așa cum se speculează în aceste zile.

„PSD nu va susține un guvern minoritar PNL. Omul care a creat acest haos este Klaus Iohannis, cel care ar fi trebuit să ofere garanția unei guvernări stabile. Erau toate premisele că o astfel de coaliție a pierzătorilor să nu funcționeze și, iată, s-a întâmplat”, a precizat Marcel Ciolacu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: