Marcel Ciolacu a declarat, joi, că una dintre marile probleme ale României ține de lipsa de stabilitate în administrația centrală, faptul că premierii și minștrii se schimbă foarte des. De asemenea, amintește despre faptul că și mandatul său expiră „cât de curând”.
„Şi eu o să mă schimb cât de curând, fiindcă mandatul este până la sfârşitul anului”, a declarat Marcel Ciolacu, precizând că nimic nu se poate implementa în România fără cea mai stabilă structură a administraţiei româneşti, administraţia locală, primarii şi preşedinţii de CJ, care au un mandat stabil de 4 ani.
Marcel Ciolacu anunță cât va mai fi premier: Cât de curând se va sfârși
Marcel Ciolacu mai spune că situația e salvată doar de aleșii locali, căci aceștia se schimbă doar o dată la patru ani, în schimb, miniștrii și premierii se schimbă prea des. Marcel Ciolacu a mai declarat, joi, că dezvoltarea României depinde de stabilitate. De asemenea, a mai spus că și mandatul său se termină la sfîrșitul anului.
„Nimic nu se poate implementa în România fără cea mai stabilă structură a administraţiei româneşti, administraţia locală. Fără primari, preşedinţii de Consilii Judeţene, care sunt stabili pentru 4 ani. Prim-miniştrii, aţi văzut, că se schimbă unul pe an, eu sunt al zecelea în această serie de prim-miniştri, şi eu o să mă schimb cât de curând, fiindcă mandatul este până la sfârşitul anului”, a declarat premierul, la Dezbaterea „Comunităţi europene pentru România”.
Salvarea vine doar din partea primarilor
Premierul a mai spus apoi că salvarea vine de la primari, deoarece mandatele lor mai lungi conferă stabilitate și ei au timp să deruleze proiecte de investiții în comunitățile lor.
Marcel Ciolacu a mai susținut că, pentru a compensa instabilitatea de la nivelul administrației centrale, Guvernul ar trebui să vină „cu strategiile, cu reformele şi o implementare mai uşoară, care să respecte regulile de transparenţă ale UE”.
„Guvernul trebuie să vină cu trategiile, cu reformele şi cu o implementare mult mai uşoară care să repspecte regulile de transparenţă foarte clare ale UE”, a concluzionat Ciolacu.