Chiar la aniversarea de 60 de ani, Diego Armando Maradona, fostul mare fotbalist al lui Napoli și al naționalei Argentinei a cerut să fie dus la spital după ce nu s-a simțit foarte bine.

Efortul fizic pe care l-a făcut în timpul meciului de vineri al echipei sale, Gimnasia Esgrima La Plata, se pare că i-au generat lui Maradona aceste probleme.

Medicul lui Maradona, Leopoldo Luque, a declarat pentru El Grafico:

„Săptămâna această a avut o cădere. Îl vom ține în spital până îl optimizăm. Starea lui e bună, dacă vrea, se oprește și pleacă. Nu va fi transferat nicăieri. Ziua de naștere a fost un factor care a influențat starea lui Diego.  Neg categoric o recidivă a vreunei dependențe. Altfel, nu m-aș află în clinică asta.  Diego este un pacient cu multă presiune în viață sa. Trebuie ajutat”, transmite sport.ro

Diego Maradona, care abia a împlinit 60 de ani, a fost internat în Sanatorio Ipensa, din La Plata, Argentina, la cererea sa. Doctorul lui personal a ținut și o declarație de presă și a explicat motivele.

„Diego Maradona nu părea să se simtă bine. Cei din jurul lui au remarcat că părea depresiv și au decis că e mai bine să se interneze, ca să aibă un punct de vedere medical despre ceea ce îl afectează pe Diego”, a transmis ESPN Argentina.

„Partea emoțională îi afectează corpul”

Leopoldo Luque, medicul personal al lui Maradona, a făcut primele declarații:

„Nu e ceva serios, dar Diego e bolnav și asta îi afectează corpul. Nu știu numărul exact de zile cât va sta în spital, dar va fi aici cel puțin 3 zile, pentru a se hidrata bine și a-l face bine. Diego nu e genul care acceptă ușor ajutorul, așa că a trebuit să-l forțăm un pic. Nu e niciun centru de dezintoxicare, nu e cazul acum”.

Știrea care face înconjurul lumii a fost transmisă și de celebra revistă spaniolă Marca.

Jurnaliștii spanioli au anunțat că Diego Armando Maradona a fost internat într-un spital din La Plata.

După cum relatează sursă citată, Maradona a făcut o cerere de internare la clinică Ipensa din La Plata, fără însă a se ști din ce cauze. Singurul lucru care se știe este până în acest moment este că Maradona nu are coronavirus și starea să nu este una gravă.

Din ultimele informații se pare că Maradona ar suferi de anemie și va efectua niște analize pentru a se determina dacă această are legătură cu starea să din acest moment, transmite gsp.ro.