Evenimentul Zilei > Actualitate > MApN, prima decizie după ce Damen pierde procesul de achiziție a corvetelor
MApN, prima decizie după ce Damen pierde procesul de achiziție a corvetelor

MApN, prima decizie după ce Damen pierde procesul de achiziție a corvetelor

Decizia Curții de Apel București prin care compania Damen a pierdut, definitiv, procesul de contestare a procedurii de achiziție a corvetelor multifuncționale reprezintă pentru MApN „un pas major” în clarificarea scandalului care a dus la tergiversarea proiectului pentru care statul român alocă 1,6 miliarde de euro.

După ce, luni, Curtea de Apel București a respins, ca nefondat, recursul Damen Shipbuilding, decizia fiind definitivă, Ministerul Apărării Naționale informează că soluția instanței reprezintă un pas major în clarificarea aspectelor legale referitoare la achiziția corvetelor multifuncționale.

MApN arată că înzestrarea Forțelor Navale Române cu nave moderne, care să contribuie la întărirea securității naționale ca stat riveran la Marea Neagră, reprezintă o prioritate pentru minister.

„Precizăm că Ministerul Apărării Naționale va depune toate eforturile pentru finalizarea tuturor dosarelor aflate pe rolul instanțelor în conexiune cu acest program esențial de înzestrare, astfel încât procedura de achiziție să poată fi finalizată în cel mai scurt timp posibil, în condițiile legii, cu maximă transparență și cu protejarea intereselor esenţiale de securitate ale Românie”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți seara.

Alte dosare Damen versus MApN

În acest moment, pe rolul instanțelor de judecată sunt înregistrate în total trei dosare în care compania Damen Schelde Naval Shipbuilding (SNS) BV, a formulat cereri în contradictoriu cu Guvernul României sau Ministerul Apărării Naționale, astfel:

Dosarul nr. 4113/2/2019, aflat pe rolul Curții de Apel București – contestație atribuire Decizia 1026/26/06/2019 emisă de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Acest dosar a fost suspendat până la soluționarea definitivă a dosarului 21131/3/2019. MApN a formulat, la data de 14 iulie 2020, cerere de repunere pe rol;

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: