Alex Toader, fiul fostului ministru al Justiţiei Tudorel Toader a reușit să devină notar în Iași, cu ajutorul tatălui său . Potrivit g4media.ro, Tudorel Toader și-a deschis un cabinet notarial în Iași, numit „Toader” și l-a luat ca asociat pe fiul său . Acest lucru a fost confirmat pentru g4media.ro atât de fostul ministru, cât şi şeful Camerei Notarilor Iaşi, Claudiu Andi Cheptine.Fiul fostului ministru al Justiției este titular pe un post de notar la ţară, în comuna Răchiteni, jurisdicţia Judecătoriei Paşcani, dar era detaşat  notar în municipiul Iaşi, unde era asociat chiar cu Andi Cheptine.

Alex Toader a renunțat în luna iunie la asocierea cu Cheptine în timp ce tatăl lui, Tudorel Toader, a renunţat la suspendarea din funcţia de notar şi a depus o cerere pentru deschiderea unui cabinet notarial în Iaşi, a declarat  Andi Cheptine, preşedintele Camerei Notariale Iaşi.

Ulterior, fostul ministru al Justiției și fiul său au formulat cerere la Uniunea Notarilor şi Ministerul Justiţiei pentru asociere, fiind nevoie de un ordin de ministru atunci când se asociază notari din jurisdicţii diferite, Tudorel Toader aparţînând de jurisdicţia Judecătoriei Iaşi, iar Alex Toader, de Judecătoria Paşcani, a explicat notarul Andi Cheptine. Atât Tudorel Toader cât și Andi Cheptine,preşedintele Camerei Notariale Iaşi, au precizat că funcția de rector nu este incompatibilă cu cea de notar.

”L-am luat asociat la cabinetul meu de notar public. Funcţia de rector nu este incompatibilă cu profesia liberală de notar public. Funcţia de rector nu este incompatibilă nici cu profesia liberală de avocat. Au fost şi sunt rectori şi avocaţi”, a declarat Tudorel Toader pentru G4media.ro.

Băiatul cel mare al lui Tudorel Toader, Alex Toader, nu a trecut anul trecut  examenul de transfer că notar de la țară la oraș.Ministrul Justiției, Tudorel Toader a fost anchetat penal după ce presa a dezvăluit că a profitat de o portiţă legislativă pentru a deveni el însuşi notar, dosarul  fiind însă clasat deoarece  nu au fost constatate încălcări ale legii penale.

Tudorel Toader a beneficiat de o nouă prevedere legală prin care foştii judecători CCR pot deveni notari fără examen.  Deoarece era ministrul Justiţiei, Tudorel Toader l-a desemnat  pe un secretar de stat din Ministerul Justiţiei să semneze ordinul de ministru prin care a devenit notar şi apoi s-a suspendat din profesie pentru a evita incompatibilitatea dintre funcţia de ministru şi cea de notar.

Te-ar putea interesa și: