Evenimentul Zilei > Actualitate > Manchester United merge mai departe cu „Baby face killer”
Manchester United merge mai departe cu „Baby face killer”

Manchester United merge mai departe cu „Baby face killer”

Norvegianul Ole Gunnar Solskjaer (46 de ani) a scăpat interimat la Manchester United. Oficialii clubului englez i-au transmis că a devenit antrenor cu normă întreagă la gruparea de pe „Old Trafford”.

Tehnicianul norvegian i-a convins pe șefii lui Manchester United și a parafat un contract valabil pe trei sezoane cu „diavolii”.

Ole Gunnar Solskjaer l-a înlocuit, ca antrenor interimar, pe Jose Mourinho la United, dar sub comanda sa, gruparea din Manchester a avut un parcurs formidabil: nouă victorii în primele zece meciuri şi 14 succese în 19 partide. Astfel, jucătorii echipei au avut și ei un cuvânt de spus în privința celui poreclit „Baby face killer”, considerându-l pe norvegian drept omul potrivit pentru această funcție.

Solskjaer a evoluat la Manchester United în perioada 1996-2007, timp în care a bifat 128 de goluri. Norvegianul a marcat golul decisiv din finala Ligii Campionilor din 1999, când United a întors dramatic meciul cu Bayern şi a câştigat cu 2-1 în prelungirile partidei.

Ca tehnician, Norvegianul a pregătit Manchester United U23 în perioada iulie 2008-decembrie 2010, după care a plecat la Molde, unde a antrenat în perioada ianuarie 2011- decembrie 2013. După 123 de meciuri pe banca echipei care l-a crescut ca fotbalist, a semnat cu Cardiff, unde a antrenat în perioada ianurie 2014 – septembrie 2014. În octombrie 2015, Solskjaer a revenit la Molde. „Manchester United este în inima mea și e nemaipomenit că am reușit să mă întorc aici, în această postură. Era o oportunitate de care trebuia să profit, nu avem cum să refuz. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu această echipă tânără și talentată, cu staff-ul și cu toți cei din club”, a fost prima declarație a lui Ole Gunnar Solskjaer, ca antrenor al lui Manchester United.

Altfel, Jose Mourinho a bifat 144 de meciuri pe banca lui Manchester United, perioadă în care a adunat 84 de victorii, 32 de egaluri și 28 de înfrângeri.