Evenimentul Zilei > Social > Mamaia are concurență serioasă. Stațiunile din Sudul litoralului au depășit-o anul acesta
Mamaia are concurență serioasă. Stațiunile din Sudul litoralului au depășit-o anul acesta

Mamaia are concurență serioasă. Stațiunile din Sudul litoralului au depășit-o anul acesta

Turiștii au preferat anul acesta stațiunile din Sudul litoralului, potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) ale căror estimări arată că sudul a crescut cu 10%, pe când în Mamaia cu doar 5%. Motivul: modernizarea mai multor hoteluri, introducerea sistemului all inclusive și lărgirea plajelor.

Un milion și jumătate de turiști au vizitat anul acesta litoralul românesc. O creștere cu 15%-20% față de anul trecut. Mai mult decât atât, potrivit ANAT, 2015 a fost cel mai bun an turistic din ultimii opt ani.Și de data asta nu Mamaia a fost ”vedeta”, ci stațiunile din sudul litoralului. 

”Avem un business mult mai bun în sudul litoralului. Sezonul a fost bun, au fost creșteri semnificative ca număr de turiști și încasări. Avem mari așteptări de la anul următor. Motivele creșterii sunt investițiile făcute, scăderea TVA-ului la 9% și introducerea sistemelor de all inclusive în sudul litoralului”, a declarat Aurelian Marin, președinte ANAT.

Investițiile în transformarea hotelurilor din sud au fost foarte mari. Spre exemplu, fostul Hotel Silva din Venus de două stele adevenit Hotel Turquoise de patru stele. Are 100 de camera duble, 10 apartamente, 6 camere familiale – toate cu vedere la mare. Investiția a fost de 2,5 milioane de euro.

În hotelul Mera Sky au fost investiți 12 milioane de euro până acum și a avut un grad de ocupare de 90%. „Așteptările sunt mari pentru sezonul estival 2016. Complexul Mera Resort se extinde și vara viitoare vor fi disponibile și hotelul Mera Blue, dar și zona de vile, Mera Luxury Villas. În total (și cu Mera Sky) vor fi 1.200 de locuri de cazare în sistem all inclusive oferite turiștilor. În plus, vara viitoare vor funcționa și centrul SPA, dar și restaurantul de pe plajă. Iar pentru zona corporate, de vara viitoare va funcționa și sala de conferințe. Toare acestea înseamnă o investiție de peste 15 milioane de euro”, a declarat Nicolae Moroianu, director general Mera Resort.

 

Pe lângă hotelurile modernizate, sudul litoralului atrage turiștii și cu ajutorul unui nou parc de aventură deschis la Neptun. Paradis Land este unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din țară și cuprinde: tiroliene, 14 trasee cu diferite grade de dificultate, cu biciclete în copaci, buşteni legaţi cu frânghii, dar şi un perete pentru căţărări. Deși au vizitat parcul doar 80% din câși erau așteptați, strategia de promovare va fi mai complexă și vizita în parc a fost deja inclusă în pachetul de servicii turistice al unor hoteluri.

Pentru anul viitor, se preconizează o creșetere a numărului de turiști pe litoralul românesc cu 15%-20% pentru că hotelierii susțin că nu vor mări prețurile și, în plus, vor apărea primele vouchere de vacanță.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: