Evenimentul Zilei > International > Mama Camorra a fost arestată pe aeroport. Maria Lucciardi este cea mai temută femeie din Napoli
Mama Camorra a fost arestată pe aeroport. Maria Lucciardi este cea mai temută femeie din Napoli

Mama Camorra a fost arestată pe aeroport. Maria Lucciardi este cea mai temută femeie din Napoli

Unul dintre cei mai căutați capi mafioți din Italia, a fost arestat. Este vorba despre Maria Licciardi, „naşa” organizaţiei Camorra, care acționează în regiunea orașului Napoli.

Maria Licciardi, în vârstă de 70 de ani, a fost arestată de carabinierii italieni, în timp ce făcea formalitățile ca să urce într-un avion cu destinația Spania. Aceasta a fost încătuşată chiar în vreme ce se pregătea să-şi înregistreze bagajele pentru călătorie.

„Nici măcar nu a clipit când ofiţerii au oprit-o şi i-au arătat mandatul semnat de procuratura din Napoli”, scrie agenţia de presă ANSA, din Italia.

Luciana Lamorgese, ministrul de Interne al Italiei, a lăudat arestarea Mariei Licciardi, una dintre cele mai căutate persoane din conducerea crimei organizate, de către poliţiştii italieni.

În ierarhia organizației mafia din Napoli, Maria Licciardi este considerată una dintre cele mai importante persoane. Conform procurorilor din Napoli, Licciardi este şefa clanului cu același nume din cadrul organizaţiei mafiote Camorra și este specializată în extorcare.

A fost arestată prima oară în 2001

Prima oară a fost arestată în anul 2001, iar la vremea respectivă se afla pe lista celor mai căutați 30 de infractori italieni. A stat în închisoare până în anul 2009, când a fost eliberată.

În anul 2009, după ce a fost eliberată din închisoare, Maria Licciardi a preluat „afacerea” familiei. Fratele ei era şeful clanulu Licciardi, dar ea era prezentă la luarea celor mai importante decizii cu privire la operațiunile familiei. Procurorii din Napoli au descris-o  drept o adevărată „madrina” („naşă” – n. red.) în cadrul Camorra.

Maria Licciardi a fost implicată în mai multe cazuri de şantajare a micilor antreprenori locali, în traficul de droguri, dar și în deturnare de fonduri publice destinate lucrărilor de infrastructură.

Alianța Secondigliano

În lumea mafiei Napoletane, Maria Licciardi este cunoscută ca „a piccirella” care se traduce  în „cea mică”. Ea a fost implicată în confruntările mafiote din Napoli de la începutul anilor 2000. Licciardi a fost considerată o învingătoare în războiului sângeros care a umplut, la vremea respectivă, străzile oraşului Napoli de cadavre.

Ea a reușit să formeze o coaliție de douăzeci de clanuri mafioate din cadrul Camorra – Alianța Secondigliano – prin care a extins controlul asupra celor mai profitabile afaceri din oraș, de la contrabanda cu droguri și țigări până la protecție și prostituție.

Sub conducerea ei, Alianța Secondigliano a devenit mai bine organizată, secretizată, mai sofisticată și, în consecință, mai puternică.

Maria Licciardi a implicat Camorra în prostituție

Maria Licciardi a introdus în operațiunile Camorra traficul cu prostituate.  Înainte de aceasta, Camorra avea un cod de conduită care interzicea membrilor săi să facă bani din prostituție. Sub Licciardi, acest cod a fost abrogat, iar Camorra s-a implicat în traficarea tinerelor prostituate. Fetele erau cumpărate de la mafia albaneză pentru 2.000 de dolari americani.

Multe dintre ele erau aduse în Italia cu promisiunea unei munci legale, dar apoi erau forțate de Camorra să se prostitueze. Multe dintre aceste fete erau minore.

Pentru a le împiedica să evadeze erau drogate, iar acest lucru a dus la creșterea profiturilor organizației mafiote. Aceasta deoarece cheltuiau o mare parte din veniturile lor pentru a cumpăra narcotice pentru consum.

În cele din urmă când nu mai erau profitabile și nu mai puteau aduce bani din cauza vârstei prea înaintate, prostituatele erau ucise.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: