Prin urmare, in mai mult de jumatate dintre localitatile considerate pana acum de dimensiuni prea mici pentru a fi tinta unor investitii – cu 60.000 de locuitori – vor fi amplasate pana in 2009 malluri de diferite marimi.

In prezent, centre comerciale mari si cu magazine selecte, de tip mall, exista in doar sase orase, insa Colliers estimeaza ca, in urmatorii doi ani, se va ajunge la 20 de localitati.

„Lansarea centrelor de mici dimensiuni din 2006 si 2007 pregateste piata pentru adevaratul boom care va avea loc pe piata de retail incepand cu 2008. Anul viitor va fi atat de bogat in noi livrari de malluri incat toate orasele cu potential uman real vor avea o dezvoltare de acest tip”, potrivit Monicai Barbu, seful Departamentului de retail al companiei.

Cu toate acestea, nici Capitala nu ramane in urma: in anul 2008, suprafata comerciala din malluri va spori cu 288.000 de metri patrati,  in toate zonele orasului. Daca pana acum zona de est a tarii era codasa pe lista investitorilor in spatii comerciale, in urmatorii ani vor aparea malluri in Vaslui, Suceava, Bacau, Focsani sau Galati.