Evenimentul Zilei > Justitie > Răsturnare de situație în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia. Ce au decis judecătorii. Breaking news
Răsturnare de situație în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia. Ce au decis judecătorii. Breaking news

Răsturnare de situație în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia. Ce au decis judecătorii. Breaking news

Răsturnare de situație în cazul lui Laurențiu Marian Peity, românul care a fost condamnat la moarte după ce autoritățile din Malaezia au descoperit că aceasta făcea trafic cu droguri.

În urma săvârșirii infracțiunilor, autoritățile au decis ca românul să fie executat prin spânzurare. Cu toate acestea, în urmă cu numai câteva zile, un complet de cinci judecători a decis să îi schimbe încadrarea faptei din „trafic de droguri” în „posesie de droguri”. În urma deciziei instanței, românul în vârstă de 32 de ani a primit a primit o nouă condamnare: 18 ani de detenție. Decizia judecătorilor se va aplica în mod retroactive, iar românului I se vor sscădea 8 ani de pedeapsă, scrie Libertatea.

În octombrie 20111, Peity a fost prins cu 3,218.7 grame de metanfetamină. După 5 ani, în 2016, acesta a fost condamnat la moarte pentru trafic de metamfetamină în zona inspecției vamale, la Aeroportul Internațional Kuala Lumpur.

Ceilalți doi români care au primit pedeapsa cu moartea sunt Ionuţ Gologan, în vârstă de 25 de ani, care a fost arestat în 2012, iar al doilea se numeşte Daniel Ionel Ţurcan. Acesta trafic de droguridin urmă a fost arestat în 2014.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: