Această informație reiese din raportul Comisiei de control a activității SRI, finalizat marți.

„George Cristian Maior, fost director SRI în perioada 2006- ianuarie 2015] a încălcat legislația care reglementează activitatea instituției pe care a condus-o și a angajat instituția în acțiuni reprobabile, care au lezat interesele partidelor politice, sau ale persoanelor fizice sau juridice. Aceste elemente se circumscriu unor acțiuni de poliție politică, menite să afecteze grav procese democratice, în beneficiul propriu și personal, pentru a obține influență politică nelegitimă, în vederea obținerii funcției de prim-ministru al României, în eventualitatea câștigării alegerilor prezidențiale de către Victor Ponta”, scrie în raportul Comisiei parlamentare de control a activității SRI.

În acest raport se mai menționează și că unul dintre planurile lui George Maior era acela de a ajunge premier al României, în contextul în care, la alegerile prezidențiale din 2014, funcția de președinte al țării ar fi fost câștigată de Victor Ponta.

Din acest motiv, fostul director al SRI s-a implicat în campania electorală dinaintea alegerilor prezidențiale din 2014 împotriva lui Klaus Iohannis, contracandidatul lui Victor Ponta.

În ceea ce privește activitatea de ambassador a lui George Maior, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului declara sptămâna trecută că Maior nu reprezintă interesele României în SUA și nici nu facilitează întâlniri între decidenții politici din SUA și cei din România.           

„Observăm că ambasadorul SUA la Washington a continuat linia de pe vremea președintelui Băsescu de a izola oamenii politici din România, de a nu crea contacte cu oficialii americani pentru o mai bună imagine a României. În acest context am apelat la mijloacele legale și normale pentru a putea ajunge în contact cu oficiali americani și nu doar pentru mine, ci pentru a îmbunătăți imaginea. Nu știu pe cine reprezintă acolo. Statul paralel, pe doamna Kovesi, pe Dumbravă, nu știu pe cine. Sunt de 4 ani președinte al Senatului, iar ambasadorul României în SUA nu a reușit să aranjeze nici măcar o vizită oficială pentru cei din România”, a declarat Tăriceanu pentru DCNews.

 

Te-ar putea interesa și: