REFERENDUMUL FRAUDAT. Maşina de voturi a lui Duicu, la tribunal

Falsificatorii voturilor la referendum riscă între doi şi şapte ani de închisoare. În Mehedinţi au votat până şi morţii şi analfabeţii

După ce au introdus în urne 551 de buletine de vot nevalide, trei preşedinţi de secţii de votare din judeţul Mehedinţi au fost trimişi în judecată. Potrivit acestora, doi morţi şi şase analfabeţi s-ar fi prezentat la vot şi ar fi pus umărul la demiterea lui Băsescu pe 29 iulie 2012. Puterea exemplului Preşedintele unei secţii de votare din Gârla Mare a votat la patru mâini. Dumitru Mirea apare de trei ori pe lista suplimentară şi o dată pe lista permanentă deşi, "potrivit propriei declaraţii nu a participat la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu", se arată în rechizitoriul procurorilor. Au fost audiaţi 73 de martori care figurau că ar fi votat de mai multe ori.

  • REFERENDUMUL FRAUDAT. Primul dosar de infracţiuni ELECTORALE a fost finalizat. MEHEDINŢI a fost pe locul doi pe ţară la prezenţa la vot

Din declaraţiile lor a rezultat fie că nu au participat la vot, fie că au participat, însă au votat o singură dată, semnând pe lista permanentă. Mai multe persoane nu au putut fi audiate deoarece sunt plecate din ţară de mai mulţi ani. La Gârla Mare şi-au exprimat opinia politică şi doi morţi. Încolonaţi la vot Liviu Cătălin Bondoc a fost preşedinte de secţie de votare în Drobeta Turnu Severin. Din acestă postură a falsificat procesul verbal privind rezultatele scrutinului. În secţia lui, procurorii au descoperit 375 de persoane din trei localităţi învecinate care ar fi votat, în ordine alfabetică, exact cum erau trecute în listele originale, cele din localităţile de domiciliu. Au fost audiaţi 218 de martori şi niciunul nu a recunoscut că ar fi votat în oraş. Niciunul nu şi-a recunoscut semnătura. Şase dintre ei nu ştiu să scrie.

  • Dragnea şi complicii săi bagă procurorii în anchetă

Tehnici de măsluire a voturilor Într-o altă secţie de votare din Orşova, preşedintelui de comisie i-au ieşit 15 voturi mai puţine în urnă decât numărul celor care au semnat pe listă ca prezenţi. Gheorghiţa Burcu a "rezolvat" situaţia într-un mod original: a anulat 15 buletine, aplicând două ştampile, validând astfel prezenţa la vot a mai multor pesoane decât în realitate. Anchetatorii susţin că "este imposibil ca exact aceleaşi 15 persoane, care apar înscrise la începutul procesului de votare, să se prezinte ulterior, spre sfârşitul procesului de votare, pentru a vota a doua oară la aceeaşi secţie, în acelaşi grup şi să se aşeze pentru a vota, de această dată, în ordine inversă". O colegă de secţie, Manuela Micu, a scos "din burtă" 34 de CNP-uri şi le-a trecut pe listele suplimentare. Ulterior, a susţinut în faţa anchetatorilor că respectivul grup avea acte de identitate false.

  • Multilateral dezvoltatul Duicu de la Mehedinţi a absolvit Dreptul la Bioterra