Evenimentul Zilei > Social > Mai tare decât Nostradamus: Toate profețiile împlinite! Pandemia, prezisă de 2000 de ani
Mai tare decât Nostradamus: Toate profețiile împlinite! Pandemia, prezisă de 2000 de ani

Mai tare decât Nostradamus: Toate profețiile împlinite! Pandemia, prezisă de 2000 de ani

Profețiile din vechiul calendar turc, folosit de peste 2.000 de ani, se pare că au devenit realitate. Invazia lăcustelor, incendiile, cutremurele și epidemiile au fost anticipate de calendarul vechilor turci de acum două milenii pentru anul șobolanului, 2020.

Calendarul antic folosit de turci, numit Calendarul turc al celor 12 animale („12 Hayvanlı Türk Takvimi”), a fost creat și folosit de vechii turci din Asia centrală, primele mărturii ale existenței acestuia datând din anul 209 î.e.n. În acest tip de calendar, 12 animale diferite reprezintă fiecare un an calendaristic. Numele anilor se rotesc și includ: șobolanul, vaca, tigrul, iepurele, peștele, șarpele, calul, oaia, maimuța, cocoșul, câinele și porcul. Potrivit sistemului calendaristic al turcilor de dinaintea erei noastre, 2020 este cunoscut ca un An al șobolanului.

Oğuzhan Türk, cercetător în istorie din provincia Erzurum din estul Turciei, a studiat  profețiile  calendarului folosit și de vechii turci și de alte civilizații ale vremii, incluse în „Compendiul dialectelor turcești” de Mahmud Kashgari („Diwan Lughat al-Turk), respectiv „Cartea Gnozei” („Marifetname”) de İbrahim Hakkı Erzurumi. Türk susține că profețiile menționate de calendar sunt izbitoare și indică faptul că multe din previziunile aferente anului 2020 s-au adeverit, respectiv invazia lăcustelor din Iran, incendiile devastatoare din Australia, cutremurele de proporții din Elazığ (Turcia) și pandemia de coronavirus.

Cercetătorul a arătat că, deși majoritatea evenimentelor profețite pentru Anul șobolanului au avut loc la începutul lui 2020, calendarul mai anticipează că va exista vărsare de sânge din cauza unor dezastre care vor avea loc în interiorul și în zona învecinată Africii de Nord-vest.  Multe locuri vor fi afectate de ploi, grindină, jafuri și hoții însemnate în a doua jumătate a anului.

Planta-minune

Potrivit cercetătorului, o epidemie asemănătoare coronavirusului, numită în vechiul calendar turc  “zatülcenb” (pleuritis), are simptome care includ febra, frigurile, tusea, puls neregulat și dificultăți respiratorii, toate însumate putând duce la o moarte dureroasă. Acesta a mai remarcat că remediul pentru boală pare să fie planta numită “udi hindi,” cunoscută și ca kusti bahri. “Coronavirusul este menționat ca una dintre profecțiile incluse în calendar pentru 2020. Planta udi hindi este menționată ca soluție a acestuia”, a precizat specialistul, iar ingredientul activ al acestei plante ar putea fi soluția vindecării de coronavirus.

Oğuzhan Türk a mai precizat că informațiile menționate în calendar constituie o metodă de a traduce experiențele celor care au trăit în epoca respectivă, și a explicat că acele calendare nu sunt propriu-zis profeții, predicții ale sorții sau anticiparea viitorului. Oamenii din Antichitate își ghidau viețile după aceste informații încifrate, inspirate de experiențele repetate, filosofia și stilul de viață al oamenilor din centrul Asiei din acea perioadă, informează dailysabah.