Evenimentul Zilei > Economie > Mai sunt bani de pensii și alocații? Un ministru propus în Guvernul Ciucă a făcut anunțul serii
Mai sunt bani de pensii și alocații? Un ministru propus în Guvernul Ciucă a făcut anunțul serii

Mai sunt bani de pensii și alocații? Un ministru propus în Guvernul Ciucă a făcut anunțul serii

Ministrul propus la Cercetare, Inovare și Digitalizare, liberalul Florin Roman, o contrazice pe colega sa de partid, Raluca Turcan, afirmând că există bani pentru plata pensiilor și a alocațiilor.

„Infirm categoric declarațiile Ralucăi Turcan. Pun declarația doamnei Turcan pe seama unei supărări excesive”, a declarat, luni, Florin Roman.

Florin Roman afirmă că sunt bani pentru plata pensiilor și alocațiilor. „Ba mai mult, de la 1 ianuarie, noul Guvern și-a asumat o serie de creșteri de pensii, alocații, a 13-a indemnizație pentru persoanele cu handicap și acel ajutor de 1.200 de lei pentru cei cu venituri sub 1.600 de lei. Sunt bani pentru că a fost o colectare mai bună și sunt bani pentru că noi am reușit practic să fiscalizăm pentru prima dată cel mai bine sistemul de colectare de la ANAF, iar asta ne ajută să putem onora aceste obligații”, a spus el la Antena3.

Turcan a spus despre Cîțu că „e dispus să joace la poker până și banii de pensii”

Roman a pus declarația Ralucăi Turcan pe seama faptului că PNL și-a desemnat lista cu miniștrii, iar ea nu mai face parte din noul guvern „și probabil că o fi având o supărare excesivă, altfel e foarte greu să înțeleg. De regulă doamna Turcan își alege destul de bine vorbele. (…) Probabil pentru că nu a  primit încrederea colegilor domniei sale. Niciunul nu suntem puşi în funcţii pe viaţă (..) În momentul când vii într-o funcţie publică, te gândeşti la un moment dat că trebuie şi să pleci din acea funcţie”, a mai spus el.

Și ministrul propus la Muncă, Marius Budăi, a declarat că oricare ar fi situația pensiilor, se va rezolva. Se va face o rectificare bugetară pentru plata pensiilor.

Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii, a declarat, luni, că din 26 noiembrie România nu va mai avea bani de pensii și salarii, pentru că fondurile au fost luate de la Ministerul Muncii la rectificarea bugetară. Într-un mesaj trimis pe grupurile interne ale PNL, Turcan îl acuză pe premierul interimar Florin Cîțu că „e dispus să joace la poker până și banii de pensii”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.