EXCLUSIV. Mai mulţi poliţişti, suspectaţi că i-ar fi sprijinit pe membrii clanului condus de Nuredin Beinur şi "ridicaţi" în această dimineaţă de procurori, vor fi audiaţi la Parchetul General în acest caz, alături de liderul grupării.
Aşa susţin surse judiciare, potrivit cărora, prima sesizare legată de implicarea poliţiştilor în "afacerile" grupării interlope ar fi plecat de la Direcţia Generală Anticorupţie.
"Este vorba despre mai multe cadre de poliţie, care nu au fost însă puse sub învinuire în acest dosar. Sunt doar suspecţi şi urmează să fie audiaţi", au explicat sursele citate.
Potrivit conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, este vorba despre adjunctul şefului Poliţiei neptun, Cristinel Niţoi, şi de şefa Biroului Circulaţie din cadrul Poliţiei Mangalia, subcomisar Gabriela Iacob. Cei doi vor fi audiaţi de procurorii Parchetului General în jurul orei 17.00. Percheziţii şi la Primăria Mangalia
Mai mulţi membri ai clanului condus de constăţeanul Nuredin Beinur, finul lui Nicu Gheară, - una dintre cele mai puternice grupări interlope din ţară - au fost "săltaţi" de poliţişti în această dimineaţă, în urma a 19 descinderi făcute la locuinţele acestora din Constanţa, Mangalia, Sibiu, Bucureşti, dar şi din judeţul Ilfov.
La Constanţa, anchetatorii au ridicat mai multe documente de la domiciliul şi de la sediul fimei Univertis din Saturn, deţinută de Nuredin Beinur. De asemenea, au fost efectuate percheziţii şi la Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Mangalia, doi angajaţi ai acestui serviciu fiind audiaţi de anchetatori.
În sudul litoralului, Nuredin Beinur este cunoscut drept cel mai influent personaj al lumii interlope şi de o duritate ieşită din comun. De altfel, angajaţii de la firma sa de pază, Beiguard, sunt frecvent implicaţi în diverse scandaluri, mai ales în perioada estivală. Anchetă începută acum câteva luni
Potrivit unor surse judiciare, membrii clanului, s-ar fi bucurat de-a lungul anilor de sprijinul unor poliţişti.
Potrivit procurorilor Parchetului General, care, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, au început, acum câteva luni, o amplă anchetă care-i vizează pe membrii grupării, faptele comise de aceştia "vizează infracţiuni grave, precum şantaj, abuz în serviciu, evaziune fiscală, delapidare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice".
Până acum, 16 persoane au fost reţinute şi vor fi aduse, pentru audieri, la Parchetul General. Şi Inspectoratul General al Poliţiei a precizat că, la acţiunea de marţi dimineaţă au participat poliţişti din cadrul Direcţiei e Investigaţii Criminale din cadrul IGPR, precum şi poliţişti din cadrul Institutului de Criminalistică, SIAS - IGPR, DGPMB şi IPJ Sibiu., precum şi din cadrul DGA.